Üniversitede ölüm ilanıyla akraba ağı deşifre oldu

Üniversitede ölüm ilanıyla akraba ağı deşifre oldu

Gaziantep Üniversitesi'nde verilen bir vefat ilanı akraba kayırmacılığını ortaya çıkardı. İlanda vefat ettiği belirtilen kişi, üniversitede görev alan çok sayıda akademisyenin akrabası çıktı. Tepkilerin ardından paylaşım silindi.

Gaziantep Üniversitesi'nden paylaşılan vefat ilanı üniversitedeki akrabalık ağını ortaya çıkardı. Tepkilerin ardından paylaşım silindi.

Gaziantep Üniversitesi'nin resmi web sayfasında yer alan bir vefat ilanı, akademideki akraba ilişkilerini gözler önüne serdi. Vefat ilanıyla üniversitede birden fazla akrabanın akademik kadroda yer aldığı ortaya çıktı.

4 KİŞİNİN AKRABASI ÇIKTI

Gaziantep Üniversitesi web sayfasında verilen ilanda şu ifadeler kullanıldı:

"Üniversitemiz Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Yıldırım’ın kayınpederi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülte Sekreteri Ayfer Yıldırım’ın babası, Sosyal Bilimler MYO Öğr. Gör. Aykut Direnzici’nin dedesi, Rektörlük Özel Kalem Aysun Şahan’ın dedesi vefat etmiştir."

antep-universite.jpg

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Üniversitelerdeki akraba kayırmacılığı son dönemde çokça gündeme geliyor. Bu konudaki en tepki çeken adım ise Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’dan gelmişti. Rektör Bağ’ın adrese teslim verdiği ilanda belirtlen şartları sadece öğretmen eşi Derya Bağ yerine getirmişti. Ve Derya Bağ İslami Bilimler Enstitüsüne sekreter olarak atanmıştı. Tartışmalar ve tepkiler sonrası YÖK nihayet harekete geçmiş ve başlattığı soruşturma sonrası Yüksek Denetleme Kurulu Rektör Prof. Dr. Bağ’ı görevden almıştı. Eşine özel kadro açan Rektör Hüseyin Bağ’ın Pamukkale Üniversitesi’nde 22 makamı olduğu da ortaya çıkmıştı. Bilim yuvası olması gereken üniversitedeki bu uygulama ünivsrsiteleri bir kez daha özerklikten, bilimsellikten her geçen gün biraz daha uzaklaştırıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN