Bloomberg: Türkiye S-400'lerden taviz vermeye hazır

Bloomberg: Türkiye S-400'lerden taviz vermeye hazır

Bloomberg'e konuşan iki Türk yetkili, ABD'nin YPG'ye desteğini çekmesi durumunda S-400 konusunda taviz verilebileceğini belirtti. Bakan Akar da yaptığı açıklamada "S-400'leri sürekli kullanacağız diye bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.

Bloomberg'e açıklamalarda bulunan Türk kaynaklar, ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG'ye yardım etmeyi bırakması durumunda Ankara'nın S-400 konusunda taviz verebileceğini söyledi.

Türk kaynaklar, böyle bir anlaşmaya varılması durumunda Türkiye'nin Rus yapımı hava savunma sistemi S-400'leri sınırlı olarak kullanmayı taahhüt edebileceğini ifade etti. Yetkililer, Türkiye'nin gelecekte ABD yapımı silah sistemlerinin yedek parçalarını almaya devam edebilmek ve ekonomisine zarar gelmesini önlemek için böyle bir adım atabileceğini ifade etti.

İsminin paylaşılmasını istemeyen iki kaynak, Ankara'nın aynı zamanda Washington'ın Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği YPG'yi kuvvetlendirmesini önlemeyi planladığını dile getirdi.

BAKAN AKAR: SÜREKLİ KULLANACAĞIZ DİYE BİR ŞEY YOK

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün S-400 gerilimine ilişkin yaptığı açıklamada, "Girit’teki S-300’lerde nasıl bir model kullanılıyorsa, biz de bunu müzakereye açacağız" ifadelerini kullandı. Akar hava savunma sistemiyle ilgili olarak, "Sürekli kullanacağız diye bir şey yok. Tehdit durumuna göre kullanımına karar veririz” dedi.

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi David Satterfield geçen hafta Washington'ın Suriye'deki Kürt güçlerle çalışma konusundaki politikasının değişmediğini ve uygulanan yaptırımların kalkması için Türkiye'nin S-400'lerden kurtulması gerektiğini ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN