CHP'den Bakan Akar'a S-400 tepkisi: Söyleyince kızıyorlardı

CHP'den Bakan Akar'a S-400 tepkisi: Söyleyince kızıyorlardı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın S-400'lerle ilgili yaptığı "Sürekli kullanacağız biye bir şey yok ki. Bu sistemler tehdit durumuna göre kullanılır" açıklamasına tepki gösterdi: AKP yönetiminde Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en pahalı, en modern hurdasına sahip oldu. S-400'leri depoya kaldırmak için aldıklarını söyleyince kızıyorlardı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın S-400’lerle ilgili “‘Sürekli kullanacağız biye bir şey yok ki" açıklamasına tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı gazeteci Sedat Ergin, Bakan Akar’a Türkiye’nin Rusya’dan aldığı ve Türkiye ABD ilişkilerinde gerilime neden olan S-400’lerin Yunanistan’daki S-300’ler gibi sisteme dahil edilip edilemeyeceğini sordu. Ergin yazısının ilgili bölümünde şu ifadelere yer verdi:

“Girit Modeli’nden söz ederken bu modelin kritik yönüne de değinmeliyiz. Bakana ‘Girit’teki S-300’lerin sürekli operasyonel olmadığı, çoğunluk depoda tutulduğu biliniyor’ diye hatırlattığımda şu yanıtı aldım: ‘Sürekli kullanacağız biye bir şey yok ki. Bu sistemler tehdit durumuna göre kullanılır. Ona da biz karar veririz.”

Bakan’ın sözlerine Twitter hesabından yanıt veren CHP’li Özkoç, yazının ilgili bölümünü paylaşarak “AKP yönetiminde Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en pahalı, en modern hurdasına sahip oldu. S-400'leri depoya kaldırmak için aldıklarını söyleyince kızıyorlardı. MSB Bakanı Hulusi Akar'dan Sedat Ergin'e itiraf gibi sözler” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN