BM İsrail işgalini kınayan karar tasarını kabul etti

BM İsrail işgalini kınayan karar tasarını kabul etti

BM İnsan Hakları Konseyi, işgal altındaki Filistin topraklarında BM'nin varlığını güçlendiren ve İsrail'i kınayan karar tasarısını kabul etti. Konsey ayrıca İsrail'in Golan Tepelerini işgaline karşı çıkan ve İsrail'i BM kararlarına uymaya çağıran karar tasarısını da kabul ettiğini duyurdu.

BM İnsan Hakları Konseyi, işgal altındaki Filistin topraklarında BM'nin varlığını güçlendiren ve İsrail'i kınayan karar tasarısını kabul etti.

Cenevre merkezli Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Gazze'de İsrail saldırganlığını kınayan bir kararı kabul etti. Kararda, İsrail'in Gazze'deki sivil protestoculara karşı yasadışı silahlar ve aşırı güç kullanımı "açıkça kasti" olarak nitelendi. 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi İsrail'in bu tavrını kınadı. Konsey, Gazze'deki çatışmada uluslararası yasaları ihlal eden herkesin ulusal ve uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanması çağrısında bulundu.

Konsey ayrıca İsrail'in Golan Tepelerini işgaline karşı çıkan ve İsrail'i BM kararlarına uymaya çağıran karar tasarısını da kabul ettiğini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN