Cesur kızların yol arkadaşları İdil Biret ve Afife Jale

Cesur kızların yol arkadaşları İdil Biret ve Afife Jale

İBB, Adile Naşit’ten İdil Biret’e, Azra Erhat’tan Füreya Koral’a 30 Türk kadınının ilham verici yaşam hikâyesinin yer aldığı ‘Cesur Kızlara Yol Arkadaşları’ kitabı yayımladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü için 30 Türk kadının ilham verici hikayesini ‘Cesur Kızlara Yol Arkadaşları’ kitabında topladı. Önsözünü eşi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte yazan Dilek İmamoğlu, sosyal medya sayfasından paylaştığı içerikle kitabı kız çocuklarına armağan ettiğini açıkladı. İmamoğlu, Türkiye’nin dünyaya meydan okuyan kızlarının anlatıldığı kitapla ilgili “İlk işimiz; bu kitabımızı Anadolu’daki kızlarımıza ulaştırmak olacak. Bunu hep birlikte yapacağız. Bir çocuğumuzun hayatına ışık olabilirsek ne mutlu bize” dedi.

7-11 yaş aralığındaki çocuklara, güçlüklere rağmen başarıya ulaşan kişilerin mücadelelerinin anlatıldığı ve Aslıhan Dağıstanlı Aysev’in kaleme aldığı, kadın illüstrasyoncuların çizimleriyle zenginleştirilen kitapta Türkiye’de ve dünya iz bırakmış şu kadınların hikayeleri anlatılıyor: Adile Naşit, Afife Jale, Atman Kadınları; Esin, Esra, Begüm Atman, Ayşem Sunal Savaşkurt, Aysima Altınok, Azra Erhat, Betûl Mardin, Canan Dağdeviren, Deniz Selin Üstündağ, Duygu Asena, Füreya Koral, Halet Çambel, İdil Biret, İlayda Şamilgil, Kamile Şevki Mutlu, Leyla Gencer, Muazzez İlmiye Çığ, Nermin Abadan Unat, Nesrin Olgun, Özge Akbulut, Sabiha Rıfat Güreyman, Şafak Pavey, Şahika Ercümen, Samiye Cahid Morkaya, Semiha Es, Sümeyye Boyacı, Süreyya Ağaoğlu, Türkan Saylan, Ümmiye Koçak ve Yasemin Adar. İlk baskısı gerçekleştirilen ve İBB’nin ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştireceği kitap, dijital ortamdan da ücretsiz indirilebiliyor. İBB’nin kız çocuklarında farkındalık oluşturmak adına devam edecek üçlemesinin ilk ürünü olan kitaba isteyen herkes ‘cesurkizlar.istanbul’ web adresinden esere ulaşabilir.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN