‘Cevat Akşit öldü mü?’ sağlık durumuna ilişkin açıklama

‘Cevat Akşit öldü mü?’ sağlık durumuna ilişkin açıklama

Sosyal medyada, İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit’in öldüğüne dair yapılan paylaşımlar, kafaları karıştırdı. Din bilgini ve akademisyen olan Cevat Akşit, televizyonlarda yaptığı dini programlarla adını duyurdu.

Fransızca ve Arapça bilen ve dini konulardaki bilgisi sayesinde birçok kesim tarafından sevilip sayılan Cevat Akşit’in Facebook’ta öldüğüne dair iddialar ortaya atılmıştı. Cevat Akşit’in ölmediği ve iddiaların yaklan olduğu öğrenildi.

CEVAT AKŞİT ÖLDÜ MÜ?

Sosyal medyada ‘Cevat Akşit vefat etti’ iddiaları kısa süre içerisinde yayılmıştı. İddiaların arkasından Cevat Akşit'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve çıkan ölüm haberlerininin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Milli Gazete yazarlarından ilahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit’in öldüğüne dair iddiaların ardından GAYE Vakfı yetkilileri Milli Gazete’den Emre Gürbüz’e açıklamalarda bulundu. Yetkililer, Cevat Akşit’in sağlık durumunun gayet iyi olduğunu açıklarken, çıkan iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

CEVAT AKŞİT'İN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşitin sağlığının yerinde olduğunu kaydeden GAYE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Mehmet Sıddık Akşit, hocaefendinin her cuma saat 20:30'da Youtube canlı yayınında hadis derslerine devam ettiğine dikkati çekerek, bu iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Cevat Akşit ve eşinin Kasım 2020'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gördüğü hastaneden taburcu edildiği anımsatıldı.

Daha evvel de Cevat Akşit'in hakkında öldü iddiaları çıkmış vakıf da sosyal medyadan gerçeğe aykırı paylaşımlarda bulunan hesaplar hakkında hukuki süreç başlatılacağını duyurmuştu. 

CEVAT AKŞİT KİMDİR?

İlahiyatçı, din bilgini, akademisyenlik yapan M. Cevat Akşit, 1938 yılında Denizli’nin Yatağan ilçesinde dünyaya geldi. Babası Şakir Ali Efendi, Cevat Akşit henüz 4 yaşındayken vefat etti. Annesi Havva Hanım tarafından yetiştirilen Cevat Akşit, ilkokulu bitirmesinin ardından 2 sene amcası Zühtü Akşit’ten Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri aldı.

1952 yılında Isparta İmam-Hatip Okulu’na giren Cevat Akşit, 1956 yılında İstanbul İmam-Hatip Okulu’na sevk oldu.1958 yılında da buradan mezun olan Cevat Akşit, aynı sene müezzin olarak tayin edildiği Fatih-Zeyrek’teki Ümmü Gülsüm Mescidi’nde uzun seneler Mehmed Zahid Kotku Hazretlerinden ilim tahsil etti. 

cevat-aksit-oldu-mu-sorusu-gundem-olunca-aciklama-yapildi.jpg

1963 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi olmak üzere 2 ayrı fakülteyi aynı zamanda bitiren Cevat Akşit, 1975 yılında doktor, 1980 yılında doçent, 1988 yılında ise İslam Hukuku profesörü unvanlarını elde etti.

1970-1980 yılları arasında öğretim üyeliğinin dışında Trakya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Müdürlüğü, Türk Traktör Fabrikası A.Ş.’de murakıplık, İzmir ve İstanbul barolarında avukatlık gibi çeşitli idari, hukuki, sınai ve ticari faaliyetleri bir arada yürüttü.

cevat-aksit-oldu-mu-sorusu-gundem-olunca-aciklama-yapildii.jpeg

Arapça ve Fransızca Cevat Akşit’in İşletme Hukuku ve İş Hukuku alanlarında üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan eserlerinin dışında İslam Hukuku ve İş Hukuku bölümlerinde birçok kitapları ile yurtiçi ve yurtdışında yayınlanan konferans, makale ve tebliğleri vardır. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Kürsüsü’nde Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapan Cevat Akşit, buradan emekli oldu. 

Cevat Akşit, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN