CHP, Thodex skandalı için harekete geçti

CHP, Thodex skandalı için harekete geçti

CHP, kripto para borsası Thodex hakkında Meclis araştırması açılmasını istedi. Önergenin gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı: Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vurgunu karşısında gereken yasal düzenlemelerin vakit kaybedilmeden belirlenmesi ve hayata geçirilmesi, Devletin güvenilirliği açısından zorunluluk haline gelmiştir.

CHP, Thodex hakkında Meclis araştırması açılmasını talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, 400 bine yakın kullanıcısı olan Thodex'te 2 milyar dolarlık bir tutarın 'buharlaştığı' belirtildi.

"VATANDAŞIN HİÇBİR GÜVENSİZ YOK"

Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vurgunu karşısında gereken yasal düzenlemelerin vakit kaybetmeden belirlenmesi ve hayata geçirilmesinin, devletin güvenilirliği açısından zorunluluk haline geldiği vurgulanan gerekçede, Thodex gibi aracı şirketlerin denetlenmediği ve buralara para yatıran vatandaşların hiçbir güvencesi olmadığı ifade edildi.

"ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI"

Gerekçede şunlar kaydedildi:

"Son örnekten anlaşılıyor ki Çiftlik Bank vurgunundan da bir ders çıkarılmamış. İşte bu nedenlerle Türkiye'de kripto, dijital veya sanal para dolandırıcılığının boyutlarının ve türlerinin araştırılması, kamu kurum ve kuruluşlarının dolandırıcılıkla mücadeleye yönelik kurmuş olduğu mekanizmaların ve yasal mevzuatın incelenerek gerekli ek önlemlerin ivedilikle alınması, mağdurların zararının karşılanmasına yönelik hangi adımların atılabileceğinin araştırılması ve bundan sonra yaşanabilecek dolandırıcılıkların önüne geçilmesi amacıyla Meclis araştırma komisyonu kurulması gerekmektedir." denildi.

CHP'li Tekin, konuya ilişkin açıklamasında iktidarı "suça ortak olmak istemiyorsa" önergeye destek vermeye çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN