Clubhouse kullananlar dikkat! Verileriniz çalınmış olabilir

Clubhouse kullananlar dikkat! Verileriniz çalınmış olabilir

Sesli sohbet uygulaması Clubhouse'ta 1.3 milyon kullanıcının kişisel verileri bir hacker forum sayfasında paylaşıldı. Veriler hackerlar tarafından kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık yöntemlerinde kullanılabilir.

Sesli sohbet uygulaması Clubhouse'ta güvenlik açığı iddiaları gündemde. Cyber News sitesinin haberine göre, Clubhouse'tan 1.3 milyon kullanıcının kişisel verileri, bir hacker forum sayfasında paylaşıldı.

Paylaşılan bilgiler arasında kullanıcıların isimleri, sosyal medya profil isimleri ve başka detayların olduğu belirtildi. Sızan verilerin, hackerların kullanıcıları kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık yöntemleriyle hedef almasına neden olabileceği belirtildi. 

Geçen günlerde Facebook ve LinkedIn uygulamalarında da benzer şekilde kullanıcı verileri sızdırılmıştı. Clubhouse, 2020 yılında piyasaya çıkan ve davet üzerinden kayıt olunabilen popüler bir sesli mesajlaşma uygulaması olmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN