Çukur'un Ögeday Erdenet'i Baki Davrak kimdir, kaç yaşında, nereli?

Çukur'un Ögeday Erdenet'i Baki Davrak kimdir, kaç yaşında, nereli?

Televizyon erkanlarının uzun soluklu dizisi Çukur'un yeni sezon oyuncularından 'Baki Davrak biyografisi' izleyenler tarafından merak ediliyor. 97. bölümde Ögeday Erdenet rolüyle boy gösteren Baki Davrak, daha önce Vatanım Sensin'de rol almıştı.

'Ögeday Erdenet kimdir, hangi oyuncu oynuyor?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Çukur dizisine dahil olan Ögeday Erdenet'i, Türk asıllı Alman oyuncu Baki Davrak oynamaktadır. Başarılı aktör, yönetmen Fatih Akın'ın Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan filmi 'Yaşamın Kıyısında' başrol oynamıştı. Türkiye'deki ilk projesi ise 2016 yılında 'Vatanım Sensin' dizisiyle olmuştu.

BAKİ DAVRAK'IN HAYATI

1971 yılında dünyaya geldi. Baki Davrak, Türk kökenli Alman oyuncudur.

Kutluğ Ataman'ın 1997 yapımı filmi 'Lola + Bilidikid'de Almanya'da yaşayan bir Türk ailenin eşcinsel olan en küçük oğlu Murat'ı canlandırdı.

2006 yılında Harald Bergmann'nın Brinkmanns Zorn filminde rol aldı. Willem Droste'nin 'Past by Night', Ulli Schüppel'nin 'Planet Alex' ve 1999 Berlin Film Festivali'nde büyük ilgi gören Thomas Arslan'nın 'Dealer'ı oynadığı filmlerdendir.

Tiyatro oyunculuğunun yanında 'Kommissarin Lucas', 'Wolffs Revier', 'Eva Blond', 'Der Puma' ve 'Tatort' gibi televizyon dizilerinde rol aldı. Stefan Holtz'un 2005 yapımı televizyon filmi 'Meine Verrückte Türkische Hochzeit'ta başrol oynadı.

2007 yılında Cannes Film Festivali'nde yönetmen ve senarist Fatih Akın'a en iyi senaryo ödülü kazandıran 'Yaşamın Kıyısında' filminde, Almanya'da yaşayan Alman dili profesörü bir Türk olan Nejat Aksu'yu canlandırmıştır.

YAZARLIK DA YAPIYOR

Aynı zamanda yazar olan Baki Davrak, 2007 yılında bir şiir kitabını yayımlamıştır.

Ekim 2016'da Kanal D'de yayınlanan İzmir'in Yunan işgali ve Kurtuluş Harbi'ni konu alan 'Vatanım Sensin' dizisinde Yunan Komutanı Vasili'yi canlandırmıştır.

Baki Davrak, Eylül 2020'de 4. sezonuna başlayan Çukur dizisine Ögeday Erdenet rolüyle dahil olmuştur.

1971 doğumlu olan Baki Davrak, 2020 yılı itibariyle 49 yaşındadır.

Baki Davrak 1.76 metre boyunda, 75 kilo ve oğlak burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @baki.davrak kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN