Dişçiler ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme takvimini açıkladı

Dişçiler ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme takvimini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; normalleşme takvimini paylaştı. Bu takvime göre birçok sektörün ne zaman faaliyete geçeceği belli olurken; dişçilerin ne zaman açılacağı ise en çok merak konusu olan konulardan…

Koronavirüs vakalarının ülkemizde ilk görülmeye başladığı mart ayından bu yana tedbir amaçlı kapalı olan diş hastaneleri için herhangi bir takvim paylaşılmadı. Restoran ve kafelerden, plajlara, milli parklar ve bahçelerden müze ve ören yerlerine kadar pek çok kuruluşun açılacağı tarih belli oldu. Sağlığımız için hayatımızda önemli bir yeri olan dişçilerin de ne zaman açılacağına dair bilgiler paylaşıldı…

DİŞÇİLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanlığının paylaştığı normalleşme takviminde dişçilerin ne zaman hasta kabulüne başlayacağına dair bir bilgi bulunmamakla birlikte; diş hekimleri ve fizyoterapistlerin görüşüne göre 1 Eylül itibarıyla çalışmaların başlayabileceği öngörülüyor. Bilindiği gibi yeni tip koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından diş hastanelerinin 16 Mart tarihinden itibaren faaliyetlerine ara verilmişti.

Konuya dair bilgiler netleşince ilk olarak KARAR.com'da yer alacak.

KAFE VE RESTORANLAR SAAT 22.00'YE KADAR HİZMET VERECEK

1 Haziran itibarıyla kafe, restoran, kıraathane, pastane, çay bahçeleri, kaplıcalar saat 22.00’ye kadar hizmetlerini çeşitli tedbirleri alarak verecek. Eğlence mekanları ile nargile satışı kapsam dışı bırakıldı.

Yol güzergâhlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran itibarıyla hizmetlerine başlayacak.

PLAJLAR VE PARKLAR ÇALIŞIYOR

Plajlar, bahçeler ve millî parklar paylaşılan kurallar ile birlikte 1 Haziran itibarıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Müze ve ören yerleri de aynı şekilde 1 Haziran’dan itibaren çalışıyor.

SEYAHAT YASAĞI DA KALDIRILDI

14 büyükşehir ve Zonguldak için uygulanan seyahat kısıtlaması da 1 Haziran’dan itibaren kaldırıldı. Öte yandan hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları da bazı iller dışında tamamen kaldırılmış oldu.

KREŞLER VE BAKIMEVLERİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı da 1 Haziran tarihinden itibaren hizmetlerini sürdürecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan ve takibi yapılan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları, bağlı oldukları kurumlar tarafından değerlendirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN