Dr. Buket Yıldırım: Botoks tedavisinde doğalın peşindeyiz

Dr. Buket Yıldırım: Botoks tedavisinde doğalın peşindeyiz

Yaşanmışlıklar silinemez ama cildimizdeki izleri silinir. Botoks bu anlamda hala en güçlü silahımız. Geçen yıllar ile birlikte oluşan çizgilerimiz botoks ile silinmekle birlikte düzenli uygulama yapıldığı taktirde yeni çizgilerin oluşmasını da engeller. Ankara’da kendi kliniğinde uzun yıllardır medikal estetik hekimliği yapan Dr. Buket Yıldırım bizlere botoks hakkında az bilinenleri ve doğru bilinen yanlışları anlatıyor.

Yaşanmışlıklar silinemez ama cildimizdeki izleri silinir. Botoks bu anlamda hala en güçlü silahımız. Geçen yıllar ile birlikte oluşan çizgilerimiz botoks ile silinmekle birlikte düzenli uygulama yapıldığı taktirde yeni çizgilerin oluşmasını da engeller. Ankara’da kendi kliniğinde uzun yıllardır medikal estetik hekimliği yapan Dr. Buket Yıldırım bizlere botoks hakkında az bilinenleri ve doğru bilinen yanlışları anlatıyor.

‘’Kırışıklık sizi olgun göstermez, günümüz dünyasında yaşınızın iyisi olmak durumundasınız’’ diyen Dr. Buket Yıldırım, iyi görünmenin sizin elinizde olduğunu belirtiyor; hele ki botoks gibi alternatif varken.

Çoğu kişi botoks söz konusu olduğunda hemen doğallıktan dem vurmaya başlar. Konuyu Dr. Buket Yıldırım şöyle anlatıyor; ‘’ Yıllardır insanlar estetik konusu söz konusu olduğunda özellikle botoks konusunda doğal görünümü yok ettiğinden, donuk ve mimiksiz yapay bir görüntü verdiğinden dem vuruyor. Oysaki bu tam anlamıyla botoks hakkında bir önyargıdır. Evvelden bazı tanınmış, ünlü kişilerin abartılan estetik uygulamaları sonucu insanlar botoks hakkında böyle bir kanıya sahip oldu. Oysaki günümüzde en yaygın medikal estetik uygulaması olan botoksu çevremizde birçok insan uygulatmakta fakat doğru kişiye doğru miktarda doğru yapılan uygulamayı insanlar anlamamaktadır. Bilenenler abartılı uygulamalar olunca doğal uygulamalar da göz ardı edilmektedir. Emin olun iş hayatınızda, arkadaş çevrenizde birçok kişi botoks yaptırmakta fakat siz bilmemektesiniz. Unutmayın ki kırış kırış olmadan da gülebilir, kızabilir, şaşırabilirsiniz. Burada önemli olan doğru oranda kas ve mimik kullanımıdır. Botoks size bu disiplini sağlar. Kliniğimde uyguladığım botoks dahil tüm tedavilerde hedefim hep doğalın peşinde olmak, yaşının güzeli olmaktır. Artık insanlar tek tip olmaktan, yapay görüntüden kaçınmaktadır ve bence doğru olan da budur; özgün duruşumuzla kendi ışığımızı korumak.

Elbette 50 yaşındaki bir kişinin 20 yaşında görünme çabası var ise burada doğal görünümü korumak pek mümkün olmaz. Burada öncelikle kişinin kendisiyle barışması gerekir. Amacımız 50 yaşında olan birisinin kendi yaşının en iyisi olmak, sağlıklı bir ciltle ve sağlıklı bir bedenle estetik görüntüsünü tamamlamasıdır.’’

Botoks yanlış veya fazla mimik kullanımını azaltarak aslında doğru oranda mimik kullanılmasını sağlar. Botoks ile göz çevresindeki kaz ayakları denilen mimik çizgilerini, alın bölgesindeki akordeon çizgileri denilen uzun yatay çizgileri, kaş arasındaki kaş çatma çizgilerini açar, yeni çizgi oluşumunu engeller ve cildinizi dolayısıyla gençliğinizi korumuş olursunuz. Botoks uygulaması kalıcı değildir, ortalama 4-6 ay arasında etkisi hafif hafif yavaşlar bu sebeple ortalama 6 ayda 1 botoks yaptırmak uygun olmaktadır. Uygulama sıklığı kişiye göre değişiklik gösterebilir.

Botoks kimlere uygulanabilir diye Dr Buket Yıldırım’a sorduğumuzda ‘’her mevsimde, ihtiyaç dahilinde her yaş grubunda ve her cinsiyette kişiye botoks uygulanabilir.’’ Cevabını veriyor. ‘’Her yaş grubunda diyoruz çünkü tedavi amaçlı uygulanan botoks için yaş değil; sorun önemlidir. Örneğin üniversite sınavına hazırlanan gençlerde özellikle el terlemesi büyük sorun teşkil eder. Bu durum ekstra stres yaşamalarına sebep olur. El terlemesi botoks uygulaması bu sebeple 18-19 yaşlarında olan gençlerde oldukça sık uygulanan bir tedavi olmakta iken, kırışıklık tedavisinde uygulanan botoks 20’li yaşlardan 50-60’lı yaşlara kadar geniş bir aralıktaki kişilere uygulanmaktadır.’’


Botoks yalnızca kozmetik kaygılar için değil; hiperhidroz dediğimiz aşırı terleme tedavisinde de en hızlı sonuç veren ve konforlu tedavilerin başında gelir. Koltuk altı, el, ayak terlemesi özellikle sosyal yaşamda ve iş yaşantısında birçok bireyi olumsuz etkiler, özgüven sorununa yol açar. Gün ortası işlemi olarak bile planlanabilecek botoks uygulaması ile bu sorundan da birkaç dakika içerisinde kurtulmak mümkün olmaktadır. Yine terleme botoksu da ortalama 6-8 ay kadar kalıcılığını korur.

Bunun yanı sıra birçok sebebe bağlı gelişebilen diş sıkma probleminde de botoks uygulaması sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Masseter botoksu ile diş sıkma ve gıcırdatma sorunu tedavi edilir, masseter kasına yapılan müdahale ile alt yüz incelmesi sağlanır, diş sağlığı korunmuş olmakla birlikte buna bağlı ağrılardan da kişi kurtulmuş olur.

Dr. Buket Yıldırım’dan aldığımız bilgiler ışığında botoks neler yapar sorusunun cevaplarını kısaca sıralayacak olursak;

1 – Mimik çizgilerinizden kurtulmanızı sağlar,
2- Migren ataklarını engeller, baş ağrınızı azaltır.
3- Diş sıkmanızı önler, çene sıkmadan kaynaklı diş ağrısı biter ve dişlerinizi korur.
4- Yanak inceltmede etkilidir,
5- Kaş kaldırmada etkilidir,
6 – Terlemenizi engeller, yaşam kalitenizi arttırır.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN