DSÖ'den kritik 'pandemi' tespiti: Savaştan beter!

DSÖ'den kritik 'pandemi' tespiti: Savaştan beter!

Dünyanın korona ile savaşı sürerken, salgının psikolojik yönü ile dikkat çeken açıklama DSÖ'den geldi. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, pandemi nedeniyle yaşanan 'kitlesel travma'nın, İkinci Dünya Savaşı'ndan daha yoğun olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüsün yarattığı kitlesel travma ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ghebreyesus, Cuma günü yaptığı açıklamada, kitlesel travmanın İkinci Dünya Savaşı'na kıyasla çok daha fazla olduğunu belirtti.

"UZUN YILLAR SÜRECEK"

Ghebreyesus şunları kaydetti: "İkinci Dünya Savaşı'nın ardından çok sayıda hayatın etkilenmesi nedeniyle dünya kitlesel travma yaşadı. Korona pandemisinde ise daha fazla hayat etkilendi."

Ghebreyesus, pandeminin ruh sağlığı üzerindeki etkisinin uzun yıllar boyunca süreceğini de sözlerine ekledi.

DSÖ'den epidemiyolog Maria Van Kerkhove da insanların ruh sağlığının öncelikli olması gerektiğine vurgu yaparak, pandeminin uzun vadede insanlık üzerinde psikolojik açıdan önemli etkisinin olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN