3 milyon dolarlık acil durum fonu hazır: Japonya’dan felaketle boğuşan Fas’a yardım eli

3 milyon dolarlık acil durum fonu hazır: Japonya’dan felaketle boğuşan Fas’a yardım eli

Fas’ın Marakeş kenti yakınlarında gerçekleşen 7 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, Japonya hükümetinin, 3 milyon dolarlık acil durum yardımı göndereceği bildirildi.

8 Eylül gecesi merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremin etkileriyle mücadele eden Fas’a Japonya’dan yardım eli uzandı. Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko, sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla Fas'a 3 milyon dolarlık acil durum yardımı sağlayacaklarını duyurdu.

‘FAS HALKININ YANINDAYIZ’

Kamikawa, barınma ve gıdanın, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ile Japon kuruluşlar aracılığıyla ulaştırılacağını söyledi. Japonya'nın Fas halkının yanında olacağını kaydeden Kamikwa, insani ihtiyaçları göz önünde tutarak gerekli yardımı sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Fas İçişleri Bakanlığı, son verilere göre depremde can kaybının 2 bin 946, yaralı sayısının 5 bin 674 olduğunu duyururken, deprem, Marakeş'in yanı sıra başkent Rabat ile Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes şehirlerini de etkiledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN