70 yaşında ikiz annesi oldu! Tıp dünyası bu olayı konuşuyor: Bu mümkün değil

70 yaşında ikiz annesi oldu! Tıp dünyası bu olayı konuşuyor: Bu mümkün değil

70 yaşındaki kadın doğum yaptı! İmkansız bir şeyi başaran kadın doğum yapan en yaşlı kadın olabilir! Tıp dünyası şaşkın! 70 yaşında ikiz annesi oldu! Tıp dünyası bu olayı konuşuyor: Bu mümkün değil...

Tıp dünyasında şaşkınlık yaratan bir olay yaşandı. 70 yaşındaki kadın ikiz bebeklerini dünyaya getirdi.

Uganda'nın başkenti Kampala'da yaşayan 70 yaşındaki Safina Namukwaya, tüp bebek tedavisiyle ikiz bebekler dünyaya getirdi. Uluslararası Kadın ve Doğum Hastanesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Namukwaya'nın biri erkek diğeri kız olan ikiz bebekleri sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

İMKANSIZ GERÇEKLEŞTİ

70-yasinda-ikiz-cocuk-dogurdu.webp

Açıklamada, sadece tıbbi bir başarı değil, aynı zamanda insan tabiatının gücü ve direncini gösteren olağanüstü bir doğum gerçekleştiği vurgulandı.

AFRİKA’DA DOĞUM YAPAN EN YAŞLI KADIN

Namukwaya'nın, Afrika'da 'doğum yapan en yaşlı kadın' olduğu düşünülüyor. Uzun süredir tüp bebek tedavisi gören Namukwaya, bu tedavi sonucunda ilk kez anne oldu.

Namukwaya, yıllardır anne olamamanın getirdiği zorluklarla karşılaştığını ve çevresindekiler tarafından küçümsendiğini ifade etti. Ancak tüp bebek tedavisiyle kucakladığı ikiz bebeklerle mutluluğa ulaşan Namukwaya ve bebeklerinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN