8 yıl sonra ilk ziyaret: Hamas heyeti Suudi Arabistan'a gidiyor

8 yıl sonra ilk ziyaret: Hamas heyeti Suudi Arabistan'a gidiyor

Son yıllarda kopma noktasına gelen Suudi Arabistan ile Hamas ilişkilerinde yeni bir dönem başlıyor. Hamas kaynaklarının aktardığına göre, Haniye liderliğindeki bir heyet, 8 yıl sonra yarın Suudi Arabistan'ı ziyaret ederek yetkililerle görüşecek.

Hamas'a yakın Filistinli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Haniye liderliğindeki heyet, yıllar sonra Suudi Arabistan'da özel temaslarda bulunacak. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye liderliğinde heyetin yarın yola çıkacağı bildirildi.

ARABİSTAN’IN TUTUKLADIĞI FİLİSTİNLİLER ANA GÜNDEM

Heyette Haniye’nin yanı sıra Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, siyasi büro üyeleri Halil el-Hayye ve Musa Ebu Merzuk da bulunacak. 8 yıl sonra gerçekleştirilecek ilk ziyaretin Suudi Arabistan-Hamas ilişkilerinde yeni dönemi başlatması öngörülüyor.

Hamas heyetinin birkaç gün sürmesi planlanan ziyaretinde Filistin meselesi, bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alınacak, Suudi Arabistan'daki tutuklu Filistinlilerin de önemli gündem maddelerinden biri olması bekleniyor.

SON ZİYARET 2015’TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hamas'tan Suudi Arabistan'a son ziyaret Halid Meşal liderliğinde 2015 yılında gerçekleştirilmişti. İkili ilişkilerde daha sonra durgunluk yaşanmış, 2019 yılında onlarca Filistinli ve Ürdünlünün gözaltına alınmasıyla ilişkiler kopma noktasına gelmişti.

Suudi Arabistan güvenlik güçleri, Şubat 2019'da Cidde'de yaşayan 83 yaşındaki Hamas yöneticisi Muhammed el-Hudari ve oğlu Hani'nin de aralarında olduğu 69 Filistinli ve Ürdünlüyü gözaltına almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN