ABD, Husilerin füze rampalarını vurdu

ABD, Husilerin füze rampalarını vurdu

Yemenli Husiler İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları gerekçe göstererek İsrail'e giden gemilere saldırmaya devam ediyor. Son olarak ABD, Husiler tarafından kullanıldığı iddia edilen füze rampalarına karşı yeni saldırılar düzenlendiğini duyurdu.

Yemenli Husilerin Filistin'e destek gerekçesiyle Kızıldeniz'de İsrail'e giden gemilere saldırıları devam ediyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), son günlerde Kızıldeniz'deki eylemleriyle gündemden düşmeyen gruba karşı saldırı yapıldığını duyurdu.

'ATEŞLENMEYE HAZIR 14 FÜZE RAMPASINI VURULDU'

Açıklamada, "Kızıldeniz'de seyrüsefer serbestisini korumaya ve ABD ve ortak deniz trafiğine yönelik saldırıları önlemeye yönelik devam eden çok uluslu çabalar bağlamında 17 Ocak saat 18.00 (EST) sularında, CENTCOM güçleri Yemen'de İran yanlısı Husilerin kontrolündeki bölgelerde ateşlenmeye hazır olan 14 füze rampasını vurdu." ifadesi kullanıldı.

Bölgedeki ticaret gemileri ve ABD Donanmasına ait gemiler için ciddi tehdit oluşturan füzelerin vurulduğu belirtilen açıklamada, füzelerin herhangi bir zamanda ateşlenebileceğine işaret edildi.

Açıklamada, saldırıların, Husilerin Kızıldeniz, Bab'ül Mendeb Boğazı ve Aden Körfezi'ndeki uluslararası ve ticari nakliyeye yönelik "pervasız saldırılarını sürdürme yeteneklerini" zayıflatacağı aktarıldı.

'ULUSLARARASI DENİZCİLERİ TEHLİKEYE ATIYOR'

CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla, "İran destekli Husi teröristlerinin eylemleri, uluslararası denizcileri tehlikeye atmaya ve Güney Kızıldeniz ve bitişik su yollarındaki ticari nakliye yollarını bozmaya devam ediyor." dedi.

Kurilla, "Masum denizcilerin hayatlarını korumak için gerekeni yapmaya devam edeceğiz ve halkımızı her zaman koruyacağız." ifadesini kullandı.

ABD saldırıları, Husilerin, Aden Körfezi'ndeki Amerikan gemisi "Ginco Picardie"yi "bir dizi uygun deniz füzesiyle doğrudan vurarak" hedef aldığını duyurmasının ardından geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN