ABD polisi şiddetten vazgeçmiyor: Tekerlekli sandalyeli adama 8 el ateş açtı

ABD’de geçtiğimiz hafta polis şiddetinin ardından ölen bir kişiye destek olmak için sokaklara dökülen halkın öfkesi devam ederken, ülke yeni bir olayla sarsıldı. California eyaletinde bacakları olmayan bir adam, polis tarafından vurularak öldürüldü.

ABD’nin California eyaletindeki polis memurları, kendilerinden kaçmaya çalışan tekerlekli sandalyeli bir şüpheliyi öldürdü.

Los Angeles banliyösünde kolluk kuvvetleri, kaçmaya çalışan bir zanlıyı ölümcül bir şekilde vurdu. Olay, Tennessee eyaletinden siyahi bir adamın dövülmesinin ardından hayatını kaybetmesinden sadece haftalar sonra polis vahşetine karşı yeni bir öfke uyandırdı.

BIÇAKLAMA İDDİASI

Polis, bıçaklama ihbarının ardından Los Angeles şehrinin güneyinde bulunan bir bölgeye gittiler. Zanlı Anthony Lowe Junior’a müdahale etmeye çalışan polis, kendilerinden kaçmaya çalışmasıyla 36 yaşındaki adama ölümcül bir şekilde ateş açtı. Olayın görüntüsünde, siyahi adamın elinde uzun bir kasap bıçağı olduğu görülüyor.

Memurlar gelene kadar tekerlekli sandalyesinden atlayarak kaçmaya çalışan Lowe, polisin sekiz el ateş etmesiyle yere yığıldı. Daha sonra, memurlardan biri ellerini arkasından kelepçeleyene kadar Lowe'un başında durdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Anthony Lowe Junior’ı kurtaramadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir