ABD'deki polis cinayetinde 1 kişi daha açığa alındı

ABD'deki polis cinayetinde 1 kişi daha açığa alındı

ABD'de 7 Ocak'ta polislerce dövülen ve kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra hayatını kaybeden siyahi Tyre Nichols davasında bir polis daha açığa alındı. Fakat polis hakkında suç duyurusunda bulunulmadı.

ABD'nin Memphis kentinde Preston Hemphill adlı bir polis memuru Tyre Nichols isimli siyahi erkeğin ölümüne neden olacak şekilde dövülmesine karıştığı gerekçesiyle açığa alındı.

Yerel haber kanalı News Channel 3'ün Memphis Polis Teşkilatı’na dayandırdığı haberine göre, Preston Hemphill'e karşı herhangi bir suç duyurusunda bulunulmadı.

VOA Türkçe'nin haberine göre; teşkilattan ihraç edilen diğer beş polis memuruna, trafikte aracını durdukları 29 yaşındaki Nichols'ın ölümüyle ilgili olarak ikinci derece cinayet, saldırı, adam kaçırma, görevi kötüye kullanma ve diğer başka suçlar yönetilmişti.

NICHOLS'I COPLA DÖVDÜLER

Cuma günü Memphis polisinin yayınladığı, polislerin üstündeki kamera ve elektrik direğine monte edilmiş kamera görüntülerinde, 7 Ocak'ta annesinin yaşadığı mahallede Nichols'ın aracını durduran polis memurlarının, Nichols’ı tekmeledikleri, yumrukladıkları ve copla vurdukları görülüyor. Hastaneye kaldırılan Nichols, aldığı darbeler nedeniyle üç gün sonra hayatını kaybetmişti.

Memphis Polisi konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

DARP EDİLİRKEN 'ANNE!' DİYE BAĞIRMIŞTI

Tyre Nichols'un annesi ve üvey babası Biden'ın Birliğin Durumu konuşmasına katılacak

Öte yandan Nichols'ın annesi ve üvey babası, Şubat ayında ABD Başkanı Joe Biden'ın Kongre’de yapacağı Birliğin Durumu konuşmasına katılma davetini kabul ettiler.

Siyah Kongre Üyeleri Meclis Grubu murahhas üyesi Vincent Evans dün tweet atmış, grup başkanı ABD Temsilciler Meclisi üyesi Steven Horsford’ın, Nichols'ın ebeveynlerini Birliğin Durumu konuşması için Washington'a davet ettiğini yazmıştı.

Nichols polis memurları tarafından gözaltına alınırken darp edildiği sırada defalarca "Anne! Anne!" diye bağırmıştı.

POLİS MEMURLARININ AZINLIKLARA KARŞI SERT TUTUMU

Siyah Kongre Üyeleri Meclis Grubu da Beyaz Saray ile polis reformunu ele almak için bir toplantı yapmak için görüştüğünü açıkladı.

Nichols'ın ölümü, son yıllarda siyahların ve diğer azınlıkların ölümlerinde aşırı güç kullanmakla suçlanan polis memurlarının yüksek profilli son örneği oldu.

Başkan Joe Biden da Cuma günü Nichols'ın annesi RowVaughn Wells ve üvey babası Rodney Wells ile görüşmüştü. Ailenin avukatı, Nichols'ın annesinin trajedinin "daha büyük bir hayır"a yol açmasını umduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN