ABD: Rusya 2024 ABD seçimlerinden önce Ukrayna'da barış yapmayacak

ABD: Rusya 2024 ABD seçimlerinden önce Ukrayna'da barış yapmayacak

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kasım 2024 ABD seçimlerinin sonuçlarını beklemeden Ukrayna'da barış yapmayacağını' söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı'nda üst düzey bir yetkili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. NATO Dışişleri Bakanlarının Brüksel'de yaptığı toplantı sonrası açıklama yapan üst düzey bir yetkili, "Benim beklentim, Putin'in seçimlerimizin sonucunu görmeden barış ya da anlamlı bir barış yapmamasıdır" ifadesini kullandı. Açıklamanın kişisel bir görüş mü yoksa ABD hükümetinin görüşü mü sorusuna ise yetkili, "yaygın olarak paylaşılan bir önerme" olduğunu belirtti.

'UKRAYNA'YA DESTEK YİNELENECEK'

NATO Dışişleri Bakanları toplantısı ardından açıklamada bulunan yetkili ayrıca ittifakın gelecek yıl Rusya- Ukrayna arasında bir barış anlaşmasının olası olmadığını bilerek Ukrayna'ya desteğini yinelediğini söyledi.

abd-2-1.jpg

Reuters'ta yer alan habere göre ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Şubat 2022'deki işgalinden bu yana Kiev'e büyük askeri yatırım ve destek sağladı. Ancak Ukrayna'ya yönelik ek finansman Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi tarafından durduruldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ise bu ayın başlarında, yeniden seçilmesi halinde savaşı 24 saat içinde sonlandırabileceğini ifade eden eski Başkan Donald Trump'ı çatışmanın boyutunu kendi gözleriyle görmesi için Ukrayna'ya davet etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN