ABD'den yeni ticaret hamlesi: Çin'le arasına mesafe koyana vergi indirimi

ABD'den yeni ticaret hamlesi: Çin'le arasına mesafe koyana vergi indirimi

ABD, Çin ile ekonomik ilişkilerini azaltmaları halinde 70'ten fazla ülkeye gümrük vergilerinde taviz sunmayı planlıyor. Yeni teklifin Trump’a iletildiği iddia edildi.

ABD ile Çin arasında süregelen ticaret gerilimi devam ederken, ABD basını dikkat çekici bir iddiayı gündeme taşıdı. Wall Street Journal’ın haberine göre, ABD yönetimi 70’ten fazla ülkeye, Çin ile olan ekonomik bağlarını azaltmaları halinde gümrük vergilerinde kolaylık sağlamayı planlıyor.

ABD daha önce çok sayıda ülkeye yönelik gümrük vergisi uygulama kararı almış ancak Başkan Donald Trump tarafından bu karar 90 gün ertelenmişti. Yeni plan kapsamında, Çin ile ekonomik ilişkilerini azaltmayı kabul eden ülkelere vergi indirimi ya da muafiyeti gibi tavizler sunulacak. Söz konusu teklifin detaylarıyla ilgili ABD Hazine Bakanı Scott Bessent’in, Trump’a bilgi verdiği belirtildi.

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN