AB’de Ukraynalı göçmen gerilimi: Dağılım eşit olsun

AB’de Ukraynalı göçmen gerilimi: Dağılım eşit olsun

Ukrayna’dan göçmenlerin en büyük kısmını ülkelerine kabul eden Polonya ve Almanya, göçmenlerin AB’ye eşit şekilde dağıtılmasını talep ediyor. İki ülkenin içişleri bakanları AB Komisyonu’na ortak mektup yazarak adil dağılım çağrısı yaptı.

KARAR/ALMANYA

Ukrayna’dan kaçan göçmen yükünün büyük kısmının Polonya ve Almanya’nın sırtına yüklenmesi AB’de göçmen gerilimine neden oldu. En çok Ukraynalı göçmeni kabul eden Polonya ve Almanya İçişleri bakanları ortak çağrıda bulunarak, göçmenlerin acil bir şekilde eşit olarak dağıtılmasını talep etti.

Brüksel’de AB’ye üye 27 İçişleri bakanının bir araya gelmesi öncesinde AB Komisyonu’na ortak bir mektup yazan Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski ve Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, “Bizim ülkelerimiz Ukraynalıları kabul etmek ve insanları korumak adına en büyük çabayı gösterdiğini kesinlikle söyleyebiliriz. Ancak Polonya ve Almanya’nın kabul kapasitesi göç dalgasını karşılamaya yetmeyecek. AB üyesi tüm devletlerden koruma arayan insanları kabul etmesini talep ediyoruz‘‘ ifadelerini kullandı.

po.jpgPolonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski

Rheinische Post Gazetesi’ne konuşan Almanya İçişleri Bakanı Faeser “ Göçmenlerin adil dağıtılması, pragmatik çözümlerin bulunması ve ağır yük alan Ukrayna’ya komşu ülkelerin daha kapsamlı desteklenmesi gerekir“ dedi.

'GÖÇMENLER BÜTÜN AB ÜLKELERİNE ADİL ŞEKİLDE DAĞITILMALI'

AB Komisyonu’nun bu sorunların çözümünde merkezi bir görev üstlenmesi gerektiğini belirten Faeser “Tarihi bir dayanışma gösterdik. Bütün AB ülkeleri kaçaklar için hızlı destek sağladı. Şimdi ikinci adım atılmalı. Göçmenler bütün AB ülkelerine adil şekilde dağıtılmalı‘‘ dedi.

fr.jpgAlmanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser

BM verilerine göre; 44 milyon Ukraynalıdan 3.8 milyonu ülkelerini terk etti. Bunlardan 2 milyonu Polonya’ya geldi. Almanya’ya ise 267 bin kişinin geldiği bildiriliyor. AB İçişleri Bakanları bugün göçmenlerin adil şekilde dağıtılması konusunu konuşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN