AB'den Türkiye'ye 'sansür yasası' çağrısı: Muhalif sesleri susturmayın

AB'den Türkiye'ye 'sansür yasası' çağrısı: Muhalif sesleri susturmayın

AB, Meclis'ten geçen 'sansür yasası'na ilişkin Türkiye'ye çağrıda bulundu. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in sözcüsü Peter Stano, söz konusu yasaya ilişkin yaptığı açıklamasında Ceza Kanunu'nun muhalif seslerin susturulması için kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in sözcüsü Peter Stano, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen, muhalefetin "sansür yasası" olarak tanımladığı "dezenformasyonla mücadele yasası"na ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE EN YÜKSEK DEMOKRATİK STANDARTLARI VE UYGULAMALARI SÜRDÜRMEK ZORUNDA"

DW'de yer alan habere göre; Stano söz konusu yasanın "Türkiye'de ifade özgürlüğünü ve bağımsız medyayı daha da kısıtlamasından korktuklarını" söyledi. Yasanın ön gördüğü hapis cezalarına dikkat çeken Sözcü Stano, hâlen AB'ye aday ülkelerden biri olan Türkiye'nin "en yüksek demokratik standartları ve uygulamaları" sürdürmek zorunda olduğunu belirtti. Stano, Ceza Kanunu'nun muhalif seslerin susturulması için kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN