Mazlum Abdi Şam'a gitmeden Centcom Komutanı ile buluştu: Önce ABD'li komutanla görüşme sonra imza

Mazlum Abdi Şam'a gitmeden Centcom Komutanı ile buluştu: Önce ABD'li komutanla görüşme sonra imza

Suriye'de geçici hükümetin Cumhurbaşkanı Şara ile el sıkışan SDG Komutanı Abdi'nin, Şam'a gitmeden ABD'li komutanla görüştüğü ardından imza attığı belirtildi. Bu arada Abdi'nin anlaşma sonrası Şam’da kaldığı ve SDG ve Suriye geçici hükümeti arasında üst düzey toplantılar yapıldıı belirtildi. Bir başka iddiaya göre ise anlaşma kapsamında Suriye'li olmayan PKK'lıların kısa sürede ülkeyi terketeceği ifade edildi.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) arasında aylar süren müzakerelerin ardından tarihi bir anlaşmaya varıldı. Suriye devlet ajansı SANA tarafından duyurulan sekiz maddelik mutabakata göre, SDG’nin siyasi ve askeri yapıları yeni yönetime entegre edilecek.

ABD VE SDG ARASINDAKİ GÖRÜŞME DİKKAT ÇEKTİ

Anlaşmanın imzalanmasından önce bölgeye gelen ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla’nın, SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi ile görüştüğü ortaya çıktı. Kurilla’nın, Abdi ile yaptığı görüşmede anlaşmanın içeriği, bölgedeki istikrarın sağlanması ve IŞİD’e karşı ortak mücadele konularını ele aldığı bildirildi.

Türkiye'nin operasyonu istikrarsızlığa yol açabilir"CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla

Abdi, bu görüşmenin ardından Şam’a giderek anlaşmayı imzaladı. Anlaşma sonrası Şam’da kalmayı tercih eden SDG komutanı, şu sıralarda Suriye geçici hükümeti ile üst düzey toplantılar gerçekleştiriyor. SDG ve Suriye ordusunun, kısa süre içinde Suriye çöllerinde IŞİD’e yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatmayı planladığı ifade ediliyor.

PKK ÜYELERİNİN SURİYE’Yİ TERK ETMESİ GÜNDEMDE

Clash Report Türkçe’nin iddiasına göre, anlaşma kapsamında SDG, Suriyeli olmayan PKK üyelerine en kısa sürede Suriye’yi terk etmeleri talimatını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN