ABD'li yetkililerin 'kan stoku' iddiası şoke etti: Rusya sıcak çatışmaya mı hazırlanıyor?

ABD'li yetkililerin 'kan stoku' iddiası şoke etti: Rusya sıcak çatışmaya mı hazırlanıyor?

Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz devam ederken, 3 ABD'li yetkili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Yetkililer, Rusya'nın Ukrayna sınırında yaralanan askerlere temin etmek üzere kan stoku gönderdiğini öne sürerek bunun, Rusya'nın sıcak çatışmaya hazırlandığının en büyük kanıtı olduğunu söyledi.

Rusya Ukrayna sınırındaki birliklerini takviye etmeyi sürdürüyor. Reuters haber ajansına bilgi veren 3 ABD'li yetkili, bölgedeki birliklere yaralanan askerlere temin etmek üzere kan stoku gönderildiğini öne sürdü. ABD'li yetkililer sınır bölgesine kan stoku yapılmasının, Rusya'nın sıcak çatışmaya hazırlandığının en büyük kanıtı olduğunu söylüyor.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre; isminin açıklanmasını istemeyen yetkililer, ABD'nin Rusya'nın kısa süre içerisinde bir operasyona başlayacağına dair kaygılarının iyiden iyiye arttığını da dile getirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, söz konusu iddialara henüz yanıt vermedi.

ABD SAVUNMA BAKANI: RUSYA OPERASYONA HAZIR

ABD ve NATO da Rusya'nın taleplerini değerlendirmeye devam ediyor. NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg de müttefik ülkelerin, Rusya'nın Ukrayna sınır bölgesindeki askeri hareketliliğini ve Belarus'taki tatbikat hazırlıklarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Stoltenberg, gerekli görülmesi halinde NATO'nun, Avrupa'nın doğusundaki askeri varlığını arttırmaya hazır olduğunu da belirtti. Stoltenberg, Rusya'nın siber saldırılarla da sabotaj girişimlerinde bulunabileceğini ifade etti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de son olarak yaptığı açıklamada, Rusya lideri Putin'in Ukrayna’ya operasyon konusunda henüz nihai kararını vermediğine inandıklarını söyledi. Austin, buna karşın Rusya'nın hali hazırda operasyon açısından hazır hale geldiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN