Rusya 'Savaş istemiyoruz' dedi: ABD tarih verdi

Rusya 'Savaş istemiyoruz' dedi: ABD tarih verdi

ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i arayarak Rusya'nın Ukrayna'yı Şubat ayında işgal edebileceği uyarısında bulundu. Beyaz Saray Sözcüsü Horne, "Bunu alenen söyledi ve biz aylardır bu konuda uyarıda bulunuyoruz" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, "Rusya'nın Ukrayna'yı gelecek ay işgal edebileceğine yönelik açık bir ihtimal var" dediği bilgisini paylaştı.

Rusya Dışişleri Bakanı'nın 'savaş olmayacak' açıklamasının yankıları sürerken Sözcü Horne, "Başkan Biden, Rusların Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etme ihtimalinin açık olduğunu söyledi. Bunu alenen söyledi ve biz aylardır bu konuda uyarıda bulunuyoruz" dedi.

UKRAYNALI YETKİLİ: GÖRÜŞME İYİ GİTMEDİ

ABD medyasında yayınlanan bir habere göre üst düzey Ukraynalı bir yetkili, taraflar Rus saldırısının 'risk düzeyi' konusunda anlaşamadığı için görüşmenin iyi gitmediğini söyledi. Yetkili, Biden'ın Zelenskiy'i işgalin yakın olduğu konusunda uyardığı, buna karşın Zelenskiy'nin Rusya'dan gelen tehdidin 'tehlikeli, ancak belirsiz' olduğunu ve bir saldırının gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğinin kesin olmadığını söylediğini bildirdi.

ABD-UKRAYNA GÖRÜŞMESİ

ABD Başkanı Biden ile Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy, dün telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray'dan görüşmeye dair yapılan açıklamada, "Başkan Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı daha fazla işgal etmesi durumunda ABD'nin müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte kararlı bir şekilde yanıt vermeye hazır olduğunu bir kez daha teyit etti. Biden, ayrıca ABD'nin Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığının altını çizdi" ifadeleri yer aldı.

'UKRAYNA OLMADAN UKRAYNA HAKKINDA HİÇBİR ŞEY OLMAZ'

Liderler, 'Ukrayna olmadan Ukrayna hakkında hiçbir şey olmaz' ilkesinin altını çizerek Avrupa güvenliğine yönelik koordineli diplomatik çabaları ele aldı" bilgisi paylaşıldı. Biden'ın ABD'nin çatışmayı çözme çabalarına Normandiya Formatında verdiği desteği aktardığı, ateşkes şartlarına ilişkin yeniden taahhüdünün gerilimi azaltmaya ve Minsk Anlaşmalarının uygulanmasını ilerletmesine yardımcı olacağını umduğunu ifade ettiği aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN