Putin'den Ukrayna krizi açıklaması: Rusya'nın ana güvenlik talepleri karşılanmadı

Putin'den Ukrayna krizi açıklaması: Rusya'nın ana güvenlik talepleri karşılanmadı

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ve NATO'nun, Ukrayna krizinde 'Rusya'nın ana güvenlik taleplerini karşılamadığını' söyledi. Açıklamada, Ukrayna'nın doğusu meselesiyle ilgili Normandiya Formatı kapsamında çalışmaların sürdürüleceği teyit edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Kremlin'den açıklama geldi. Putin'in, Moskova'nın konuşmaya devam etmeye hazır olduğunu belirttiği ifade edildi.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD ve NATO'nun güvenlikle ilgili Rusya'ya verdiği yazılı cevaplarının bu hafta analiz edeceği bildirildi.

'TEMEL ENDİŞELERİMİZ DİKKATE ALINMADI'

Euronews'te yer alan habere göre; Rusya, temel endişelerinin dikkate alınmadığını şu sözlerle açıkladı:

"Bu yanıtlarda, NATO'nun genişlemesinin engellenmesi, Rus sınırlarının yakınlarında silahların konuşlandırılmasından vazgeçilmesi ve NATO'nun Avrupa'daki askeri potansiyelini ile altyapısının 1997'deki konumuna dönmesi gibi Rusya'nın temel endişelerinin dikkate alınmadığı vurgulandı. Ayrıca, ABD ve müttefiklerinin, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile Rusya-NATO'nun temel belgelerinde yer alan güvenliğin bölünmezliği gibi ilgili ilkelere ne şekilde uyacağı yönündeki kilit sorusu da göz ardı edildi."

Ukrayna'nın doğusu meselesinin de ele alındığı belirtilen açıklamada, bu meseleye dair Normandiya Formatı kapsamında çalışmaların sürdürüleceği teyit edildi.

ZELENSKİY: RUSYA, SALDIRMAYACAĞINI İSPATLAMALI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de ülkesinin sınıra asker yığan Rusya'yı Ukrayna'ya saldırmayacağını gösteren bir hareket yapmaya çağırdı.

Zelenskiy, Kiev'de yabancı gazetecilerle düzenlediği toplantıda, Rusya'nın 'Ukrayna'ya saldırmayacağını' söylemesi halinde 'bunu kanıtlamak için adımlar atması gerektiğini' söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN