Almanya'dan İngiltere'ye 'Delta' yasağı planı

Almanya'dan İngiltere'ye 'Delta' yasağı planı

Almanya'nın, Delta varyantının tırmanışa geçtiği İngiltere'den gelen yolculara, aşı olsun ya da olmasın, seyahat yasağı getirmeyi planladığı iddia edildi.

Almanya, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantı endişesiyle, Avrupa Birliği sınırları içerisinde İngiltere'den gelen, aşı olan ya da olmayan yolculara seyahat yasağı getirecek.

Habertürk'ün İngiliz The Times gazetesinden aktardığı haberde, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in İngiltere'de hızla yayılan delta varyantından büyük endişe duyduğu belirtildi. Planın üst düzey AB yetkilileriyle de tartışılacağı belirtilirken, "Yunanistan, İspanya, Portekiz ve Malta'nın karara karşı geleceği ifade edildi.

JOHNSON İLE GÖRÜŞECEK

Almanya Başbakanı Merkel bu konudaki endişeleri sebebiyle önümüzdeki hafta İngiltere Başbakanı Boris Johnson görüşecek.

Öte yandan Reuters'ta yer alan habere göre, İngiltere önümüzdeki ay iki doz aşısını olan ve yüksek riskli ülkelerden gelmeyenlere uçuş yasağını kaldırmayı planlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN