Küresel piyasalara 'Delta' darbesi: Endeksler negatif seyirde

Küresel piyasalara 'Delta' darbesi: Endeksler negatif seyirde

Delta Varyantı'nın Kovid-19 salgınında yeni dalga yaratmasından endişelenen piyasaları risk algısı korkuttu. Yeni dalga korkusu küresel piyasalarda endeksler negatif seyretmeye başladı. İşte piyasalardaki dalgalanma ile ilgili bilinmesi gereken detaylar...

Yeni tip koronavirüsün Delta Varyantı İngiltere'yi tehdit ederken dünya genelinde yeni bir dalgaya neden olacağı uyarısı yapılıyor. Pandemi ile ilgili gelişmelerden en çok etkilenen de ekonomi oluyor.

Delta varyantının küresel çapta yeni bir koronavirüs dalgası yaratmasıyla birlikte Asya Pasifik hisse senetleri ve Amerikan vadelilerinde satış dalgası yaşandı.

26.jpg

MSCI Asya Pasifik endeksi altı gün sonra ilk kez negatif bir tablo sergilerken tüm önemli Asya Pasifik endeksleri ekside.

Pazartesi günü yeni rekora uzanan S&P 500’de vadeliler ilk işlemlerde gerilerken Nasdaq 100 vadelilerinde de benzer fiyatlamalar söz konusu.

DOLAR ENDEKSİ ARTIDA

Risk iştahının azalmasıyla dolar yönünü yukarı çevirdi. Bloomberg Dolar Endeksi artıda. Gelişmekte olan para birimlerinin çoğunluğu dolara karşı değer kaybetti.

15.jpg

DELTA VARYANTI'NDA REFLASYON / ENFLASYON TEHDİDİ

JPMorgan Chase & Co. stratejistlerine göre Delta varyantının yayılması reflasyon/enflasyon temalı pozisyonlanmaları tehdit edebilir. Stratejistler aşılamanın ilerlediği gelişmiş ülkelerde delta varyantının toparlanmaya etkisinin sınırlı olduğunu düşünse de düşük aşılama oranlarının görüldüğü ülkelerde toparlanmanın gecikmesinin söz konusu olabileceğini vurguladı.
delta-varyanti-almanya.jpg

AVUSTRALYA KAPANIYOR

Salgın süreci boyunca ülkede alınan sıkı tedbirler ile bilinen Avustralya da Delta varyantı önlemlerini sıklaştırdı. Sydney başta olmak üzere birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yetkililer, salgının tekrar patlak vermesinin nedeninin yüksek bulaşıcılık oranına sahip olan Delta varyantı olduğunu söyledi.

delta-varyanti.jpg

ALMANYA'DAN DELTA VARYANT KARARI

Almanya, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantı endişesiyle, Avrupa Birliği sınırları içerisinde İngiltere'den gelen, aşı olan ya da olmayan yolculara seyahat yasağı getirecek.

delta-varyanti-ingiltere.jpg

DELTA VAKALARINDA YÜZDE 46'LIK ARTIŞ

Birleşik Krallık ise Delta varyantı nedeniyle alarma geçmiş durumda. Nüfusunun yüzde 80’inden fazlasına en az bir doz aşı uygulayan Birleşik Krallık’ta artan vaka sayılarının nedeni olarak Delta varyantı görülüyor.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’yı kapsayan Birleşik Krallık’ta önceki hafta kaydedilen 35 bin 204 vakanın, geçtiğimiz hafta 111 bin 157’ye çıktığı belirtilirken, Delta varyantı vakalarında da yüzde 46’lık artış kaydedildiğinin altı çizildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN