Anonymous bu kez Rusya Merkez Bankası’nı hackledi: 'Önemli belgeleri paylaşacağız'

Anonymous bu kez Rusya Merkez Bankası’nı hackledi: 'Önemli belgeleri paylaşacağız'

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırıların ardından NATO ülkelerinin aldığı yaptırımların yanı sıra dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous da Putin'i siber saldırılarla hedef almıştı. Ukrayna halkının yanında olacaklarını belirten grup, Putin'e yaptığı barış çağrıları karşılık bulmayınca bu kez Rusya Merkez Bankası'nı hackledi. Anonymous ayrıca önemli belgelerin paylaşılacağını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna işgalinde bir ay dolarken NATO liderleri ve AB art arda yaptırım kararları aldı. NATO üyesi 30 ülkenin liderleri bugün NATO Karargahı'nda bir araya geldi. Tüm gözler Brüksel'den çıkacak kararlara çevrildi.

Dünyaca ünlü Hacker grubu Anonymous, geçtiğimiz ay Rus devlet televizyonu ve bazı özel Rus kanallarına siber saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'siber savaş' ilan eden Anonymous, Rus televizyonlarında Ukrayna marşı çalmıştı.

RUSYA MERKEZ BANKASI'NI HACKLEDİLER

Anonymous, geçtiğimiz hafta BBC’den Joe Tidy'ye yaptıkları açıklamada Kremlin'in Ukrayna’da barışı sağlama konusunda bir adım atmaması durumunda siber saldırılarını yoğunlaştıracağını ifade etmişti.

Shift Delete'te yer alan habere göre; Anonymous, ülkenin saldırılarına devam etmesi ve sivil can kayıplarını artırmasının ardından geçtiğimiz saatlerde Rusya Merkez Bankası’nı hacklediğini duyurdu.

48 saat içinde gizli anlaşmaların da bulunduğu 35 bin dosyanın yayınlanacağını ifade eden hacker grubu, bundan böyle Rusya’daki faaliyetlerine halen devam eden yabancı şirketlere de saldırmaya başlayacaklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN