Batı Şeria'da çatışma: İsrail Ramazan'ı yine kana buladı

Batı Şeria'da çatışma: İsrail Ramazan'ı yine kana buladı

İsrail'in farklı kentlerinde yaşanan saldırılar, Ramazan ayının ilk gününde gerginlik yarattı. İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde Cenin yakınlarında 3 Filistin vatandaşını öldürdü.

İsrail'in farklı kentlerinde peş peşe yaşanan çatışmalar, Ramazan ayının ilk gününde gerginlik yaratırken, İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde Cenin yakınlarında 3 Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı.

İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet, tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail polisi ve Şin Bet unsurlarından oluşan ortak bir güç, Cenin yakınlarında 3 Filistinliyi gözaltına almak istedi.

İsrail güçlerinin, kendilerine ateş açan Filistinlileri öldürdüğü ifade edildi. Öldürülen 3 Filistinlinin, daha önce Tulkerm'de silahlı saldırı düzenlediği ve ilerleyen günlerde de başka saldırılar düzenlemek için hazırlık yaptığı iddia edildi. Açıklamada ayrıca, söz konusu Filistinlilerin araçlarında silah ve el bombalarının bulunduğu öne sürüldü.

Filistin televizyonu, İsrail güçlerinin, Cenin yakınlarındaki Arrabe beldesi kavşağında 3 Filistinliyi "şehit ettiği"ni ifade etti.

Filistin Kızılayında ambulans görevlisi olarak çalışan bir kişi ise İsrail güçlerinin, Filistinlilerin naaşlarını kaçırdığını aktardı.

SALDIRILAR RAMAZANA GERGİN GİRİLMESİNE NEDEN OLDU

Ramazan ayına sayılı saatler kala İsrail'in farklı kentlerinde art arda yaşanan saldırılar, İsrail işgali nedeniyle her ramazanda görmeye alışık olunan gerginliği daha da üst seviyeye taşıdı.

İsrail'in farklı kentlerinde 22 ile 29 Mart arasında art arda yaşanan ve toplamda 11 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırılar, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te endişe yarattı.

Mescid-i Aksa'daki Harem-i Şerif'te her yıl ramazan ayı boyunca günde ortalama 10 bin Müslüman ibadet ediyor, bu sayı cuma günleri 150 bine kadar çıkıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN