Batı'da Ukrayna için diplomasi trafiği sürüyor: Macron Putin ile görüşecek

Batı'da Ukrayna için diplomasi trafiği sürüyor: Macron Putin ile görüşecek

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna'da savaşı önleyecek bir anlaşmanın ulaşılabilir ve Rusya'nın kendi güvenlik endişelerini gündeme getirmesinin meşru olduğunu belirtti. Macron, bugün Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bugün görüşecek olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa ülkelerini korumak ve Rusya'yı da memnun etmek için "yeni bir denge gerektiğini" ifade etti.

Macron geçtiğimiz hafta, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Rus lider Putin ile telefonda görüşmüştü.

Journal du Dimanche'a konuşan Macron, Putin'le diyalogun savaşı önlemek için yeterli olacağını umduğunu ve Rus liderin daha fazla konunun ele alınmasına açık olacağını düşündüğünü belirtti.

Pazar akşamı aynı zamanda ABD Başkanı Joe Biden ile konuşan Macron, Moskova'dan gerilimi düşürmek için tek taraflı adımlar atmalarının beklenmemesi gerektiğini ve Rusya'nın da kendi endişelerini dile getirme hakkı olduğunu belirtti.

Macron, "Avrupalı kardeşlerimizi egemenliği ve barışı savunacak yeni bir denge teklif ederek korumalıyız. Bunu yaparken Rusya'ya saygı göstermeliyiz ve bu büyük ülkenin travmalarını anlamalıyız" dedi.

ABD istihbaratı Ukrayna sınırındaki Rus asker yığınağı ile ilgili raporunda Rusya'nın potansiyel işgal için hazırlıklarını artırdığını ancak Putin'in böyle bir karar verip vermediğinin bilinmediğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN