Biden'dan ateşkes açıklaması: 'Gazze'de savaşın sona ermesi için yeni bir girişimde bulunacağız'

Biden'dan ateşkes açıklaması: 'Gazze'de savaşın sona ermesi için yeni bir girişimde bulunacağız'

Lübnan’da Hizbullah ile İsrail arasındaki ateşkesin ardından gözler Gazze’ye çevrildi. ABD Başkanı Joe Biden, "Rehinelerin serbest bırakıldığı ve Hamas'ın iktidarda olmadığı şekilde savaşın sona ermesi için Türkiye, Mısır, Katar ve diğer ülkelerle çalışacaklarını" belirtti. Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze’de ateşkes sağlanması için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Lübnan'da Hizbullah ile İsrail arasında ateşkesin ilan edilmesi, bölgedeki diplomatik hareketliliği artırırken, dikkatler uzun süredir çatışmaların devam ettiği Gazze’ye yöneldi. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze için yeni bir girişim başlatacaklarını duyurdu.

Biden, açıklamasında “Gazze için girişimde bulunacağız” ifadelerine yer vererek, önümüzdeki süreçte Türkiye, Mısır, Katar ve diğer bölge ülkeleriyle birlikte rehinelerin serbest bırakılması ve Hamas’ın yönetimine son verilmesi konularında adımlar atılacağını belirtti.

Biden'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Önümüzdeki günlerde ABD, rehinelerin serbest bırakılması ve Hamas'ın iktidarda olmadığı bir savaşın sona ermesiyle Gazze'de ateşkes sağlanması için Türkiye, Mısır, Katar, İsrail ve diğerleriyle birlikte yeni bir girişimde bulunacak."

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise yaptığı açıklamada, Gazze’de ateşkesin sağlanması için çalışmalara bugün itibarıyla başlandığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN