Biden'dan Putin'e sert uyarı: Bedeli ağır olur

Biden'dan Putin'e sert uyarı: Bedeli ağır olur

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yılbaşı için gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Moskova'nın Ukrayna'ya girmesi durumunda ağır bedel ödeyeceklerini açıkladı.

ABD ile Rusya arasındaki gerginlikler devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesinde Moskova'nın Ukrayna'ya girmesi durumunda ağır bedel ödeyeceklerini belirttiği yılbaşı tatilini geçirdiği memleketi Wilmington kentinde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

YENİ YIL TEBRİK GÖRÜŞMESİNDE UYARI

Biden, dünkü telefon görüşmelerinin ardından ocak ayında ABD ile Rusya arasında yapılacak Ukrayna görüşmelerine ve yine Rusya ile NATO arasında yapılacak temaslara bakacaklarını hatırlatarak şu sözleri kaydetti:

"Devlet Başkanı Putin'e (Ukrayna konusunda askeri adım atması durumunda) ağır yaptırımlar getireceğimizi, NATO müttefiklerimizle birlikte Avrupa'daki varlığımızı artıracağımızı ve ağır ödenecek ağır bir bedel olacağını açıkça söyledim. Bu görüşmelerin işe yarayabilmesinin ancak tansiyonun düşürülmesine bağlı olduğunu vurguladım. Ancak her zaman müzakere etmeyi ve ilerleme sağlamayı umuyorum. Burada kamuoyu önünde bunları konuşacak değilim ancak kendisine (Putin'e) Ukrayna'yı işgal edemeyeceğini açıkça söyledik."

NATO TOPLANACAK

Beyaz Saray'dan önceki gün yapılan açıklamaya göre, ABD ve Rusya arasında Ukrayna konusundaki güvenlik görüşmelerinin 10 Ocak'ta başlayacak. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de NATO-Rusya Konseyini 12 Ocak'ta toplantıya çağırmaya karar verdiğini duyurmuştu.

Rusya ile başta ABD olmak üzere NATO arasında Ukrayna sınırındaki hareketlilik nedeniyle uzun süredir gerginlik yaşanıyor. Rusya, Ukrayna'nın olası NATO üyeliği ve bu ülkeye silah nakliyesi yapılmasını ulusal güvenliğine tehdit olarak görüyor.

Batı kanadı ise Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınak nedeniyle bu ülkeye yapılacak olası askeri müdahaleye karşı uyardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN