Biden'ın gizli dosyalarına 'Trumpçı savcı'

Biden'ın gizli dosyalarına 'Trumpçı savcı'

ABD Başkanı Joe Biden’ın ofisinden ve evinden gizli devlet belgelerinin çıkmasının yankıları sürüyor. ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, devlet belgelerini soruşturmak üzere bağımsız çalışacak ‘özel savcı’ atarken, özel savcının Trump başkanlığında önemli görevlere atanan bir isim olması dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl eski başkan Donald Trump’ın evinden devlet belgelerinin çıkmasının ardından sert tepki gösteren görevdeki başkan Joe Biden’ın evinden ve ofisinden gizli devlet belgeleri çıktı. Son gelişmenin ardından, ABD’de hem önceki başkan hem de görevdeki başkan, gizli devlet belgeleriyle ilgili soruşturma altına alınmış oldu.

BELGELER OBAMA DÖNEMİNDEN

Skandalın yankıları sürerken, ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Başkan Joe Biden'ın evinde ve özel ofisinde bulunan Obama dönemi gizli belgelerine ilişkin soruşturmayı devralması için özel bir savcı atadı. Özel savcının, 2017'de dönemin Başkanı Donald Trump tarafından Maryland'de ABD başsavcısı olarak aday gösterilen ve 2021'deki istifasına kadar bu görevi yürüten Robert Hur olması dikkat çekti.

Atamanın ardından konuşan Garland, "Yönetmelikler, buradaki olağanüstü durumlar bu konu için özel bir avukat atanmasını gerektiriyor. Bu atama, bakanlığın bağımsızlığa ve hesap verebilirliğe ve özellikle hassas konulara ve tartışılmaz bir şekilde yalnızca gerçekler ve yasalara göre yönlendirilen kararlar almaya olan bağlılığının altını çiziyor" dedi.

HUR’DAN TARAFSIZLIK SÖZÜ

Göreve atanan Hur, “Soruşturmayı adil, tarafsız ve tarafsız bir muhakeme ile yürüteceğim. Korku ve iltimasa uğramadan gerçekleri hızlı ve eksiksiz olarak takip etmeye ve bu hizmeti yerine getirmek için bana duyulan güveni onurlandırmaya niyetliyim” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN