Biontech'ten yüzde 68 bin kar! Firmanın 2 yılda elde ettiği gelir dudak uçuklattı

Biontech'ten yüzde 68 bin kar! Firmanın 2 yılda elde ettiği gelir dudak uçuklattı

Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin kurucusu olduğu Biontech şirketi 2020-21 yılları arasında yüzde 68 bin oranında kar elde ederek, Almanya’da rekor kırdı.

KARAR ALMANYA

Biontech 2021 yılında Almanya tarihinin en büyük kar oranının elde etti. Biontech’in cirosu 108,6 milyon eurodan yaklaşık 19 milyar euroya çıktı. Bu 2021 yılında 10,3 milyar euroluk kar anlamına geliyor. Şirket oransal olarak ise yüzde 68 bin oranından bir kar elde etmiş oldu.

'ANLAMLI BİR ETKİ YAPTIK'

Biontech kurucusu Uğur Şahin çarşamba günü rakamların açıklandığı toplantıda “Geriye dönüp bakıldığında 2021 Biontech için sıra dışı bir yıldı. Bu yılda izin verilen aşımızla dünya sağlığı ve ekonomisi üzerinde anlamlı bir etki yaptık’’ dedi.

.jpgUğur Şahin ve Özlem Türeci

2022'DE 13-17 MİLYAR EURO ARASINDA BİR CİRO BEKLİYOR

Biontech geçtiğimiz yıl Pfizer ile birlikte 2.6 milyar doz korona aşısı tedarik etti. Bu beklenen rakamdan 100 milyon adet daha fazla. Pfizer ve Biontech bu yıl içinde toplam 2.4 milyar doz aşı için anlaşmalar yaptı. Şirket 2022 yılında 13 ile 17 milyar euro arasında bir ciro bekliyor.

Şirket elde ettiği gelirlerden 1,5 milyar euroluk kısmını araştırma ve geliştirme çalışmaları içi harcayacak. Biontech kanser tedavisi için geliştirdiği aşıların yanında sıtma ve tüberküloz için de aşılar geliştirmeye çalışıyor. Öte yandan koronanın Omicron varyantı için de aşı denemeleri başlatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN