Blinken Gazze rehine anlaşması konusunda Sisi ile görüşecek

Blinken Gazze rehine anlaşması konusunda Sisi ile görüşecek

ABD, Mısırlılar ve Katarlılar'ın arabuluculuğunda Gazze'de ateşkes ve rehine anlaşmasını ilerletmeye çalışırken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bugün Kahire'ye gitti. Blinken'in Mısır Devlet Başkan Abdülfettah es-Sisi ile görüşmesi bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken rehine müzakerelerini, savaş sonrası Gazze planlarını ve Arap ülkeleri ile İsrail'in ilişkileri normalleştirme olasılığını görüşmek üzere İsrail'e uçmadan önce bugün Kahire'ye indi.

Reuters'ta yer alan habere göre Blinken ABD'nin geçen ay Ürdün'deki bir askeri karakola saldıran ve ABD askerlerini öldüren İran yanlısı milislere karşı misilleme kampanyasını sürdürdüğü bir dönemde, Ekim ayından bu yana bölgeye yaptığı beşinci ziyareti gerçekleştiriyor.

Washington, Hamas'ın 7 Ekim'de kaçırdığı rehinelerin serbest bırakılması için olası bir ateşkesin, Gazze'deki çatışmaların duraklatılmasının, savaş sonrası Gazze'nin yönetimi gibi diğer konularda ilerlemenin anahtarı olduğunu düşünüyor.

Blinken dün başladığı Orta Doğu ziyareti kapsamında Suudi Arabistan, Mısır, Katar, İsrail ve Batı Şeria'yı ziyaret edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN