BM: Gazze'de nüfusun yüzde 25'i açlıkla karşı karşıya

BM: Gazze'de nüfusun yüzde 25'i açlıkla karşı karşıya

İsrail ve Hamas arasındaki savaş üç aydan fazla süredir devam ederken saldırılarda hayatını kaybeden ve evlerinden ayrılmak zorunda kalan sivillerin sayısı her geçen gün artıyor. Birleşmiş Milletler, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde nüfusun yaklaşık 25'inin "felaket düzeyinde" açlıkla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

İsrail'in havadan ve karadan Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli öldürülürken, 100 binlerce sivil evlerinden oldu.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansından (UNRWA), saldırıların yanı sıra İsrail'in yardım girişlerine çıkardığı zorluklar nedeniyle Gazze'de yaşanan açlık sorunuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama paylaştı.

Açıklamada, yoğun çatışmalar ile İsrail'in kısıtlamalarının yanı sıra iletişim kesintileri nedeniyle UNRWA'nın yardımları güvenli ve etkili bir şekilde ulaştırmasına engel teşkil ettiği belirtildi.

'570 BİN KİŞİ FELAKET SEVİYESİNDE AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA'

Yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'de 570 bin kişinin felaket seviyesinde açlıkla karşı karşıya olduğuna dikkati çekilen açıklamada, "Kıtlık riski arttıkça BM, insani erişimde kritik bir artış çağrısında bulunuyor." ifadesine yer verildi.

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de 1,9 milyon Filistinli yerinden oldu. Buna ek olarak İsrail'in ortaya koyduğu engellemeler ve çıkardığı zorluklar nedeniyle Gazze'ye yeteri kadar insani yardım girişi de yapılamıyor.

Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğütmeye başladığı aktarılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN