Bölge kaynarken: NATO, Kosova’daki ‘hakimiyetini’ genişletiyor

Bölge kaynarken: NATO, Kosova’daki ‘hakimiyetini’ genişletiyor

Son aylarda huzursuzluğun arttığı Balkanlar’da önemli bir gelişme yaşandı. Kosova'daki NATO güçleri, bölgedeki konuşlanma alanını genişlettiğini duyurdu.

NATO önderliğindeki Kosova'daki barışı koruma misyonu KFOR’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ekim ayından bu yana, bu hafta Kosova'nın kuzeyine ek birlikler ve devriyelerle varlığımızı güçlendiriyoruz" diye kaydedildi. Açıklamada, tüm aktörlerden bölgede güvenliği sağlamak için "kışkırtıcı güç gösterilerinden kaçınmalarını" isteyerek yakın koordinasyon beklediği de eklendi.

Sırbistan ile Kosova arasındaki son gerilim, geçen hafta Kosova’nın polis devriyesine saldırmakla suçlanan Sırp olan eski bir polis memurunun tutuklanmasını protesto etmek üzere ülkenin kuzey kesiminde barikatlar kurmasıyla alevlendi.

SIRBİSTAN’IN ‘ASKER GÖNDERME’ PLANINA RET

Öte yandan, Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, daha önce, eski ayrılıkçı eyaletin kuzeyinde artan gerilimin ortasında asker ve polislerden oluşan bin kişilik kolluk kuvvetinin Kosova'ya girmesine izin verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Kosova'daki NATO liderliğindeki barışı koruma gücünün komutanı olan Tümgeneral Angelo Michele Ristuccia, bu çağrıların ardından, bölgenin güvenliğini sağlayacak birliklere ve yeteneğe sahip olduğu konusunda ısrar etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN