Bölgede tansiyon yükseliyor! Donetsk'te tam seferberlik ilan edildi

Bölgede tansiyon yükseliyor! Donetsk'te tam seferberlik ilan edildi

Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve hiçbir ülkenin tanımadığı Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Puşilin, tam seferberlik ilan edilmesini içeren bir karar imzaladı.

Ukrayna hükümet güçlerinin saldırıya geçeceği beklentisi nedeniyle sivillerin dünden beri tahliye edildiği Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin lideri Denis Puşilin, bölgede tam seferberlik ilan edilmesini içeren bir karar imzaladığını kaydetti.

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde tam seferberlik ilan edilmesi, Donbass bölgesinde çatışmaların şiddetlendiği bir döneme denk geliyor.

PUŞİLİN TAHLİYE AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Donetsk lideri Puşilin dün, Ukrayna ordusu güçlerinin saldırıya geçmesini beklediklerini, bu nedenle Donbass’ın kadın, çocuk ve yaşlı sakinlerinin Rusya’nın Rostov bölgesine tahliyesine karar verdikleri açıklamasını yapmıştı. Donetsk ile Lugansk’tan Rusya’ya tahliyeler devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN