Bosna Hersek'ten İsrail'e 'bayrak' tepkisi

Bosna Hersek'ten İsrail'e 'bayrak' tepkisi

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sosyal medya hesabından ülkesine destek verenlerin bayraklarını paylaşarak teşekkür etmesine tepki gösterdi. Bosna Hersek bayrağının da yer aldığı paylaşım ilişkin konuşan Turkovic, Bosna Hersek'in sadece barışı desteklediğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, sosyal medya hesabı üzerinden ülkesine destek verenler arasında Bosna Hersek bayrağına yer vermesine Bosna Hersek'ten tepki geldi. 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak "Filistin ve İsrail arasında adil bir çözümü destekliyoruz. Hiçbir saldırı barış ve istikrara götürmez. Masumların öldürüldüğü saldırıların bir an önce sonlanmasını istiyoruz" dedi.

Bakan Turkovic, ülkesinin uluslararası kurumlara, saldırıların sonlandırması çağrısında bulunduğunu anımsattı.

NE OLMUŞTU?

Netanyahu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD, Kanada, Almanya, İtalya gibi ülkelerin bayraklarına yer vererek, "İsrail'in yanında durduğunuz ve terör saldırılarına karşı verdiği mücadeleye destek verdiğiniz için teşekkür ederim." ifadesini kullanmıştı.

Netanyahu'nun bu paylaşımına Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic de tepki göstermiş, ülkesinin İsrail'e destek vermediğini ve vermeyeceğini bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN