Charlie Hebdo rezilliği! Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin ardından Fransız dergisinden skandal paylaşım

Charlie Hebdo rezilliği! Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin ardından Fransız dergisinden skandal paylaşım

Müslümanlara karşı olan tutumuyla dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların tepkisini toplayan Fransız Charlie Hebdo dergisi, bu kez de 3 bin 703 vatandaşımızın can kaybına neden olan Kahramanmaraş depremi hakkında 'skandal' bir paylaşıma imza attı. Fransız dergisinin 'skandal' paylaşımı tepki topladı.

İslam dünyasına karşı sık sık nefret ve hakaret dolu paylaşımlara imza atarak tepki toplayan Fransız Charlie Hebdo dergisi, bu kez de Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve binlerce vatandaşımızın ölümüne neden olan deprem hakkında skandal bir paylaşıma imza attı.

Geçmişte Müslümanlara kaşı olan tutumuyla dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların tepkisini toplayan Fransız Charlie Hebdo dergisi, Pazartesi sabahı Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğarak 3 bin 703 vatandaşımızın can kaybına neden olan deprem hakkında skandal bir paylaşıma imza attı.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNİ NEFRET DİLİYLE KARİKATÜRİZE ETTİ

Daha önce Hazreti Muhammed’e yönelik hakaret içerikli karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo, bu kez de binlerce kişinin hayatını kaybettiği Türkiye’deki depremleri nefret diliyle karikatürize etti.

Derginin Twitter hesabında, “Türkiye’de deprem” başlığıyla yapılan paylaşımda, yıkılan binalar ile devrilen bir aracın bulunduğu çizimin üstüne “Tank göndermeye ihtiyaç kalmadı” yazıldı. Derginin “günün çizimi” notuyla paylaştığı nefret paylaşımı sosyal medyada büyük tepki topladı.

Siyaset bilimci ve Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) Araştırma Direktörü Dr. François Burgat, Charlie Hebdo’nun Kahramanmaraş merkezli depremlerle alay eden paylaşımı için “Daima daha aşağı, daima alçakça.” ifadesini kullandı.

“REZİLLİĞİN SONU YOK"

İsviçre’deki Lozan Üniversitesi ekonomistlerinden Dr. Brahami Mostafa da “Rezilliğin sonu yok. İnsanların başına gelenle dalga geçmek berbatça. Açıkçası Türkiye üzerinden İslam hedef alınıyor.” yorumunu yaptı.

Fransız emniyetinden Alexandre Boisson da derginin Türkiye’yi hedef alan karikatürüne tepki göstererek “Meslektaşım Franck Brinsolora sizi korumak için öldü. Kaleminiz öldürücü hale gelir ve bir kez daha diğer meslektaşlarım feda edilirse, nefrete tahrikten adalete hesap vermeniz lazım.” ifadesini kullandı.

İsviçreli yazar ve filozof Prof. Tarık Ramazan da Charlie Hebdo’nun mizah anlayışını “ırkçı” ve “insanlık dışı” olarak değerlendirerek, Fransız derginin paylaşımıyla değersizliğini ortaya koyduğuna işaret etti.

"YÜZLERİNE TÜKÜRÜN SİZ DE.."

Gazeteci ve yazar Nebil Özgentürk ise söz konusu paylaşımda "Faşist her yerde faşistir. Faşistlerin yurdu ve insanlığı yoktur! Mizahınız iğrenç, çizdiğiniz mizah değil zaten!.. Türkçe’sini yayınlayalım, buradan Fransız Charlie Hebdo zihniyetine, yüzlerine tükürün siz de.. “TÜRKİYE’DE DEPREM.. TANK YOLLAMAYA DAHİ GEREK YOK!” şeklinde tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN