Çin'de patlama: Ölü ve yaralılar var

Çin'de patlama: Ölü ve yaralılar var

Çin'de bir restoranda yaşanan patlamada iki kişi yaşamını yitirdi. 26 kişinin de yaralandığı patlamanın gaz kaçağından kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor. Bölgeye soruşturma ekibi gönderildi.

Çin'in Hebei eyaletindeki bir restoranda patlama meydana geldi. Gaz kaçağı sebebiyle yaşandığı ihtimali üzerinde durulan patlamada en az iki kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Patlama sebebiyle binaların dış cepheleri ve araçlar zarar gördü.

Gazete Duvar'ın Reuters'a dayandırdığı habere göre, Çin devlet basınından aktardığına göre, patlama, bugün yerel saatle 08.00 sıralarında başkent Pekin'e yaklaşık 80 kilometre mesafede bulunan Sanhe bölgesinde yaşandı. Çin'deki Weibo sosyal medya platformunda paylaşılan görüntülerde, olay yerinde büyük bir alev topunun ortaya çıktığı, ardından restorandan gri dumanların yükseldiği görüldü. Patlamada kırılan camlar ve halen alevler içinde olan nesneler yola saçıldı.

BÖLGEYE SORUŞTURMA EKİBİ GÖNDERİLDİ

Şehir acil durum yetkilileri, Yanjiao kasabasında kızarmış tavuk satan bir restoranda yaşanan patlamanın büyük olasılıkla gaz kaçağından kaynaklandığını bildirdi.

Bölgede yaşayan Zhao Li isimli bir kadın, yaşadıklarını, "Büyük bir patlama sesi duyduğumda evdeydi. Önce silah patladığını düşündüm. Bu yüksek patlama sesiyle birlikte camlar kırıldı ve duman bulutları çıktı" sözleriyle anlattı. Olayın ardından açıklama yapan itfaiye yetkilileri ise restorandaki patlamanın ardından çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Yangına 36 araç ev 154 personelle müdahale edildiği bilgisi verildi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre, kentin acil durum yetkilileri olayı soruşturmak üzere bölgeye bir ekip gönderdi. Bölgesel gaz tedarikçisi Taida Gas, civar bölgelere gaz tedarikini önlem için geçici olarak askıya alırken, kurumdan yapılan açıklamada, "Şirketimiz güvenliği sağladıktan sonra tedariki sürdürecek" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN