Çinli yetkililerden açıklama: ABD karasularımıza girdi

Çinli yetkililerden açıklama: ABD karasularımıza girdi

Çin ordusu tarafından yapılan açıklamada, izinsiz olarak Güney Çin Denizi’ndeki karasularına giren ABD donanmasına ait bir savaş gemisinin uzaklaştırıldığı belirtildi. ABD donanmasının Çinli yetkililere yanıtı gecikmezken, “Faaliyet göstermeye devam edeceğiz” şeklinde kaydedildi.

Çin ordusu, ABD donanmasına ait güdümlü füze taşıyan savaş gemisi USS Milius’un Güney Çin Denizi’ndeki Paracel Adaları çevresindeki sulara izinsiz girdiğini açıkladı. Savaş gemisinin takip edilerek bölgeden uzaklaştırıldığı kaydedilen açıklamada, ABD gemisinin Çin’in karasularına girerek bölgedeki barış ve istikrarı baltaladığı belirtildi.

‘TÜM TEDBİRLERİ ALACAĞIZ’

Çin’in Güney Harekat Komutanlığı Sözcüsü Tian Junli yaptığı açıklamada, "Harekat alanı kuvvetleri daima yüksek alarmda kalmaya devam edecek. Güney Çin Denizi’ndeki ulusal egemenlik ve güvenlik ile barış ve istikrarı kararlı bir şekilde korumak için gerekli tüm tedbirleri alacak” ifadelerinde bulundu.

ABD donanması ise, Çin’in iddialarını reddederek savaş gemisinin Güney Çin Denizi’nde rutin operasyonlar gerçekleştirdiğini ve bölgeden uzaklaştırılmadığını belirtti. ABD Donanması 7. Filosundan yapılan açıklamada, "ABD, uluslararası hukuka uygun olan her yerde uçmaya, denize açılmaya ve faaliyet göstermeye devam edecek" diye kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN