Cumhuriyetçi Vali Harris'in peşinde: Göçmenleri otobüslerle evinin önüne bıraktı

Göçmen karşıtlığıyla bilinen Cumhuriyetçi Teksas Valisi , aralarında çocukların da olduğu göçmen aileleri Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in evinin önüne bıraktırdı. Dondurucu soğukta otobüsten inen göçmenlerin Harris'in yaşadığı Deniz Gözlemevi'ne getirildiğine dair görüntüler ise sosyal medyadan paylaşıldı.

ABD'de Cumhuriyetçi valilerin, otobüs dolusu göçmenleri Demokrat şehirlere göndermesinin ardından benzer bir olay daha yaşandı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, göçmen aileleri taşıyan üç otobüs, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in evinin önüne bırakıldı. Noel arifesinde otobüslerin Harris'in konutunun önüne park ettiğini aktaran CNN International, soğuk havaya rağmen göçmenlerden bazılarının yalnızca tişört giydiğini ve soğuklara karşı giysilerinin olmadığını bildirdi. Göçmenlerin arasında çok sayıda çocuk olduğu aktarıldı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda göçmenlerin Teksas'tan Harris'in yaşadığı Deniz Gözlemevi'ne getirildiğine dair görüntüler paylaşıldı. Göçmen Dayanışma Karşılıklı Yardım Ağı, 3 otobüs dolusu göçmenin bir kiliseye sığındığını, sıcak yiyecek ve içecek verildiğini bildirdi.

'VALİ ABBOTT TARAFINDAN BIRAKILDI'

Göçmen Dayanışma Karşılıklı Yardım Ağı gönüllülerinden biri olan Amy Fischer, "İlk otobüs geldiğinden beri bunu yapıyoruz. Washington D.C., ister Noel Arifesi, ister dışarısı eksi 20 derece, ister dışarısı 90 derece olsun, insanları karşılamak için kollarını açmaya her zaman hazır bir şehir olarak kendini göstermeye devam ediyor" dedi.

Otobüsleri kimin gönderdiği henüz belli değil ancak mülteci karşıtı açıklamalarıyla dikkat çeken Cumhuriyetçi Partili Teksas Valisi Greg Abbott, daha önce de göçmenleri Harris'in konutuna yakın bir yere gönderdiğini kabul etmişti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, bu olayda da Vali Abbott'un suçlu olduğu belirtildi. Beyaz Saray Sözcüsü Abdullah Hasan yaptığı açıklamada, "Vali Abbott, Noel arifesinde çocukları herhangi bir federal veya yerel makamla koordinasyon sağlamadan dondurucu soğuklarda yol kenarına bıraktı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN