Dani Alves servet ödeyerek serbest kaldı! Cinsel saldırıdan hapse girmişti

Dani Alves servet ödeyerek serbest kaldı! Cinsel saldırıdan hapse girmişti

Cinsel saldırıdan suçlu bulunan ve 4.5 yıl hapis cezasına çarptırılan dünyaca ünlü eski futbolcu Dani Alves 1 milyon Euro kefalet bedelini ödeyerek serbest kaldı. Dünya basınının yoğun ilgi gösterdiği Alves, cezaevi kapısında bekleyen basının sorularını yanıtsız bırakarak, avukatıyla birlikte cezaevinden ayrıldı. Ülke, cinsel saldırıdan hüküm giymiş birinin yüksek bir miktar olsa da para ödeyerek serbest kalmasını eleştirdi.

Barselona'da bir eğlence merkezinin tuvaletinde 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan 40 yaşındaki eski futbolcu Dani Alves, 20 Ocak 2023'te Meksika'dan Barselona'ya geldiğinde gözaltına alınmış, ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Alves, 4 yıl 6 ay hapis, 5 yıl polis denetimi, 9 yıl mağdurdan uzak durma ve 150 bin avro para cezasına çarptırılmıştı.

İfadesini üç kez değiştiren Alves son olarak cinsel saldırıyı kabul ederek eşine karşı sadakatsizliğini gizlemek için ilk ifadelerinde yalan söylediğini itiraf etmişti.

Kariyerinde Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo gibi takımlarda oynayan Alves'in, tutuklanmasının ardından son olarak forma giydiği Meksika ekibi UNAM'daki sözleşmesi feshedilmişti.

1 MİLYON AVROLUK KEFALET

Barselona İl Mahkemesi'nin 20 Mart'ta aldığı kararla belirlenen 1 milyon avroluk kefalet bedelini 5 gün sonra bulan Alves, paranın yatırılmasının ardından Barselona yakınlarındaki Brains 2 Cezaevi'nden çıktı.

Pasaportlarına el konulan Alves, haftada bir mahkemeye imza atma, İspanya'yı terk etmeme, mağdur olan kadından en az 1 kilometre uzak durma ve hiçbir şekilde iletişime girmeme şartlarına uymak zorunda kalacak.

TEPKİ YAĞIYOR

Diğer yandan Alves'in serbest kalması hem İspanyol hem de Brezilyalı siyasetçiler tarafından tepkiyle karşılandı.Sol görüşlü Podemos partisinin üst düzey yöneticileri, cinsel saldırıdan hüküm giymiş birinin yüksek bir miktar olsa da para ödeyerek serbest kalmasına tepki gösterdi.

"Bir kadının hayatında tecavüzün yarattığı muazzam vahşeti telafi edecek hiçbir kefalet yoktur." açıklaması yapan Brezilya Kadın Bakanı Cida Gonçalves "İspanya adalet sistemi başarısız olmuştur." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN