Esad rejimiyle ilk resmi temasın yankıları sürüyor: Suriyeli muhalifler ayakta

Muhaliflerin elinde bulunan Suriye’nin kuzeyindeki yüzlerce Suriyeli, Türkiye ve Suriye’den bakanların 2011'den bu yana ilk kez Moskova'da bir araya gelmesinin ardından Ankara ile Şam arasındaki buzların erimesine ilişkin gelişmeleri protesto etti.

Fransa merkezli AFP haber ajansından bir fotoğrafçının bildirdiğine göre, uzun süredir Türkiye tarafından desteklenen grupların kontrolündeki El Bab kasabasında toplanan yüzlerce gösterici, "Devrim bir fikirdir, bir fikri öldüremezsiniz" yazılı pankartlar salladı.

‘BİZE KARŞI OLMAYIN’

İç savaş sırasında Şam'daki evinden olan göstericilerden Sohbi Khabiyeh, "Uzlaşmayacağız, uzlaşamayız, uzlaşmak istemiyoruz" dedi. 54 yaşındaki protestocu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı "suçlu" olarak nitelendirerek “Esad rejimiyle asla barışmayacağız. Bize karşı Esad'a yardım etmeyin, yanımızda olun" diye ekledi.

KRİTİK GÖRÜŞMEDEN SONRA

Gösteriler, Suriye, Türkiye ve Rusya savunma bakanlarının on yıldan uzun bir süre sonra Suriye’deki iç savaşın patlak vermesinden bu yana ilk kez geçtiğimiz çarşamba günü Moskova'da bir araya gelmesinin ardından geldi.

Moskova, Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu ile Hulusi Akar mevkidaşı Ali Mahmud Abbas'ın "Suriye krizini, mülteci sorununu çözmenin yollarını ve Suriye'deki aşırılık yanlısı gruplarla ortak mücadele çabalarını" ele aldıklarını açıkladı.

ERDOĞAN VE ESAD GÖRÜŞEBİLİR

Toplantı, Şam ile savaşın parçaladığı Suriye'deki muhalif güçlerin en önemli destekçisi olan Türkiye arasındaki ilişkilerin yumuşadığına dair son işaret oldu. Son yıllarda Esad'ı defalarca "katil" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayında Suriyeli meslektaşı ile "olası" bir görüşmeden bahsetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir