Fransa'da evsiz çocuk sayısı iki bini aştı

Fransa'da evsiz çocuk sayısı iki bini aştı

Fransa’da dernek federasyonu FAS ve UNICEF’in yayınladığı verilere göre, ülke genelinde sokakta yaşayan çocuk sayısı önceki yıla göre yüzde 6 artarak iki bini aştı.

Fransa’da yabancı haklarını savunan bine yakın derneğin üyesi olduğu Dayanışma Aktörleri Federasyonu (FAS) ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Fransa tarafından yayımlanan verilerde, bir önceki yıla göre sokakta yaşayan çocukların sayısı yüzde 6 artarak 2 bin 159'a ulaştığı görüldü.

Bunların 503'ünü 3 yaşın altındaki çocuklar oluşturuyor. Bu sayı, yalnızca barınma talebi için acil yardım hattı 115'i arayan ailelerin çocuklarını kapsıyor. Kurumların verdiği bu veriler, çocuk yaştaki düzensiz göçmenler ve aileleriyle derme çatma barınaklarda veya gecekondularda kalan çocukların sayısını içermiyor.

‘SOKAKTA ÇOCUK KALMAYACAK’ VAADİ BOŞ ÇIKTI

Paris hükümetinin 2022'de "sokakta tek bir çocuğun bile kalmayacağı" vaadi sonrası sokakta kalan çocukların sayısı yüzde 30 arttı.

UNICEF Fransa Başkanı Adeline Hazan, "Her yıl sokakta uyuyan ve insan onuruna aykırı yaşam koşulları ile günlük tehlikelere maruz kalan çocukların sayısındaki artışı kızgınlıkla görüyoruz" dedi.

FAS Başkanı Pascal Brice, "Ülkemizde okula gittikten sonra geceleri bazı çocukların sokaklara dönmesini kabul edemeyiz" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN