Fransa’da turist kafilesine saldırı: Protestolar turizmi vurdu

Fransa’da turist kafilesine saldırı: Protestolar turizmi vurdu

Dünyada en çok turist çeken ülkeler arasında başı çeken Fransa’da olaylı protestolar günlerdir sürerken, Çinli turistlerin bulunduğu bir otobüs saldırıya uğradı. Olayın ardından açıklama yayınlayan Çin Konsolosluk İşleri Ofisi, Fransız yetkililerden Çinlilerin can ve mal güvenliğini sağlaması yönünde çağrıda bulundu.

Fransa’da Kuzey Afrika kökenli bir gencin polis tarafından vurulmasından sonra günlerdir süren protestolarda tansiyon dinmezken, Çin merkezli CCTV, Marsilya kentinde Çinli turist kafilesini taşıyan bir otobüsün saldırıya uğradığını bildirdi.

RESMİ ŞİKAYETTE BULUNULDU

Çin Konsolosluk İşleri Ofisi’nden yapılan açıklamada, Marsilya’da turist grubunu taşıyan otobüsün camlarının kırılması ve hafif yaralanmalara yol açması üzerine Çin'in Marsilya Başkonsolosluğu'nun Fransa'ya şikayette bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Başkonsolosluğun resmi şikayetinde Fransa'nın Çin vatandaşlarının ve mallarının güvenliğini sağlaması çağrısında bulunulduğu belirtildi. Çinli yetkililer ayrıca, Fransa bulunan veya Fransa'ya giden Çinli vatandaşların, ülke çapındaki isyanlar nedeniyle "daha uyanık ve temkinli" olması gerektiğini söyledi.

marsilya-kentinde-saldiriya-ugrayan-turist-otobusu.jpg
Marsilya'da saldırıya uğrayan turist otobüsü

Öte yandan, Fransa genelinde binden fazla kişinin tutuklandığı olaylar sürerken, birçok ülkeden ‘seyahat uyarıları’ gelmeye devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN