Fransız çiftçiler Paris'teki tarım fuarını bastı

Fransız çiftçiler Paris'teki tarım fuarını bastı

Bir grup Fransız çiftçi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ziyareti öncesinde maliyetler, bürokratik işlemler ve yeşil düzenlemelere duyulan öfke nedeniyle bugün başkent Paris'teki büyük bir tarım fuarına baskın düzenledi. Çiftçiler "Burası bizim evimiz!" sloganları atarken çatışma yaşandı ve polis en az biri kişi gözaltına aldı.

Bir grup Fransız çiftçi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ziyareti öncesinde bugün başkent Paris'teki büyük bir tarım fuarına baskın düzenledi.

Reuters’ta yer alan habere göre fuarda düzinelerce polis memuruyla karşı karşıya kalan çiftçiler bağırıp yuhalıyor, Macron'un istifasını istiyor ve Fransız lidere yönelik küfürler kullanıyordu.

Fransız CRS çevik kuvvet polisi gösteriyi kontrol altına almaya çalışırken çiftçiler "Burası bizim evimiz!" diye bağırdılar. Reuters'in bir tanığına göre çatışmalar yaşandı ve polis en az bir kişiyi gözaltına aldı.

Göstericilerden Pascal Beteille, Macron'un ziyaretinden hiçbir şey beklemediğini söyledi. Reuters'e "Burası bizim evimiz ve bizi CRS ile karşılıyor" dedi.

protestt.jpg

MACRON ZİYARETİ İPTAL ETTİ

Kahvaltıda Fransız çiftçi sendikası liderleriyle buluşan Macron'un, daha sonra fuarın ara sokaklarında yürümesi planlandı. Macron sendika liderleriyle görüşmesinin ardından, "Bunu tüm çiftçiler için söylüyorum: Standları kırarak hiçbir meslektaşınıza yardım etmiyorsunuz. Gösteriyi imkansız hale getirerek ve bir bakıma aileleri gelmekten korkutarak hiçbir meslektaşınıza yardım etmiyorsunuz" dedi.

Protestolar fuarın halka açılmasını en az bir saat geciktirdi. Fransa cumhurbaşkanı, çiftçiler, gıda işleyicileri ve perakendecilerle fuarda yapmak istediği tartışmayı iptal ettikten sonra, çiftçi sendikası temsilcilerini ve sektörün diğer paydaşlarını üç hafta içinde Elysee sarayında bir araya getireceğini söyledi.

Fransız çiftçiler bu ayın başında Başbakan Gabriel Attal'ın 400 milyon euro (433 milyon dolar) değerinde yeni önlemler sözü vermesinin ardından protestoları büyük ölçüde askıya almıştı. Ancak Paris tarım fuarı öncesinde hükümete daha fazla yardım sağlaması ve vaatleri yerine getirmesi yönünde baskı yapmak amacıyla protestolar bu hafta yeniden başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN