Güney Kore’den Temu’ya ‘kişisel veri’ cezası

Güney Kore’den Temu’ya ‘kişisel veri’ cezası

Güney Koreli yetkililer, son dönemde popülaritesi artan Çin merkezli e-ticaret platformu Temu’yu para cezasına çarptırdı. 1,36 milyar won olduğu belirtilen cezanın kişisel verilerle ilgili başlatılan soruşturmanın sonucunda verildiği ifade edildi.

Geçtiğimiz yıl Çin merkezli e-ticaret platformu Temu tarafından toplanılan ve kullanılan kişisel verilerle ilgili bir soruşturma başlatan Güney Kore Kişisel Bilgileri Koruma Komisyonu (PIPC), Kişisel Bilgilerin Korunması Yasası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle şirkete 1,36 milyar wonluk (37,7 milyon Türk Lirası) para cezası verdi.

GÜNLÜK 2,9 MİLYON GÜNEY KORELİ KULLANIYOR

Ceza açıklamasında, Temu’nun müşterilerin kişisel bilgilerinin işlenmesi ve depolanması konusunda Güney Kore, Çin, Singapur, Japonya ve diğer ülkelerdeki birden fazla şirketten hizmet aldığı ancak bunu resmi politikasında belirtmediği aktarıldı. Temu’nun ayrıca müşterilerinin kişisel bilgilerini emanet ettiği iş ortaklarına bilgi koruma önlemleri konusunda eğitim, yönetim ve denetim desteği sağlamadığı kaydedildi. Temu’nun 2023 sonu itibarıyla günlük ortalama 2,9 milyon Güney Koreli tarafından kullanıldığını, yerel bir acente belirlemediği ve üyelik iptal sürecini zorlaştırdığı aktarıldı.

Buna rağmen Temu’nun son zamanlarda kişisel bilgileri işleme politikasını gözden geçirmek, yerel acenteler belirlemek ve üyelik iptal prosedürlerinden bazılarını iyileştirmek gibi gönüllü düzeltici önlemler aldığı ifade edildi.

ALIEXPRESS'E DE CEZA VERİLMİŞTİ

PIPC, geçtiğimiz yılın Nisan ayında Güney Kore'de hızlı bir şekilde büyüyen Çinli e-ticaret platformları Temu ve AliExpress tarafından toplanan ve kullanılan kişisel verilerle ilgili bir soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın başlamasından yaklaşık 3 ay sonra AliExpress'e 1,97 milyar won (54,5 milyon) para cezası verilirken, Temu'nun yerel satışlarına ilişkin yetersiz veri bulunması nedeniyle Temu ile ilgili karar ertelenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN